La Tenda de Tot el Món llança un projecte educatiu per a treballar la diversitat

«Els colors de la nostra pell», «Reflex» i «C de cacau» són els tres contes triats per a la iniciativa «Teixint Comunitat. Conte a Conte» per als centres educatius

«Els colors de la nostra pell», «Reflex» i «C de cacau» són els tres contes triats per a la iniciativa «Teixint Comunitat. Conte a Conte».

«Els colors de la nostra pell», «Reflex» i «C de cacau» són els tres contes triats per a la iniciativa «Teixint Comunitat. Conte a Conte». / ED

La Tenda de Tot el Món, en col·laboració amb la Coordinadora Valenciana d’ONGD i Caixa Popular, presenta als col·legis una proposta didàctica amb tres contes a través dels quals treballar a l’aula els valors de la solidaritat, la diversitat, l’acolliment, i el comerç just i responsable.

Els colors de la nostra pell, Reflex i C de cacau són els tres contes triats per al projecte educatiu «Teixint Comunitat. Conte a Conte», la nova ferramenta per a treballar en valors, que l’associació de Comerç Just La Tenda de Tot el Món, oferirà als centres educatius d’Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana, i especialment els de la comarca del Camp de Morvedre i les comarques pròximes a esta. Els contes s’acompanyen d’una Guia Didàctica amb diferents i senzilles activitats per a treballar en classe i adequades a cada cicle educatiu, que pot realitzar el professorat o l’equip de sensibilització de la tenda. 

Este material també estarà disponible en l’associació per a consulta i préstec a associacions que treballen amb infància i joventut i fins i tot a famílies particulars que puga interessar-los per a incorporar-ho en l’educació dels seus fills i filles. En la seu de l’associació es disposa d’un Centre de Documentació i Recursos amb nombrosos materials (llibres, contes, maletes pedagògiques, jocs, etc.) per a préstec.

Ferramentes educatives

La Tenda de Tot el Món, amb 26 anys de trajectòria difonent el Comerç Just i el Consum Responsable, a més de la comercialització a la Botiga de Comerç Just, treballa en la línia d’Educació per al Desenvolupament. Amb projectes com «Teixint Ciutat. Conte a conte», que va desenvolupar en 2021 en els 18 col·legis de Sagunt i que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, o este de «Teixint Comunitat. Conte a Conte» que s’estén a col·legis fora de Sagunt, pretén crear ferramentes per a analitzar les desigualtats que s’establixen entre el Sud i el Nord, i entre persones amb diferent color de pell i origen, i també oferir recursos per a corregir les pràctiques discriminatòries i les distribucions injustes que impedixen que els nostres pobles i ciutats siguen acollidors, integradors, solidaris i participatius. 

Per a ajudar a la difusió del projecte entre el professorat i la ciutadania s’ha creat un muntatge audiovisual. Este projecte compta amb el finançament de la Coordinadora Valenciana d’ONGD i Caixa Popular.

Tracking Pixel Contents