Incliva inicia una nova edició del ‘Projecte Futura’ per a investigadores
El projecte forma part del Programa de Lideratge Femení, que promou accions per a reforçar la capacitació, visibilització i lideratge de les dones investigadores

Algunes de les participants en les sessions de coaching. / ED
Ricardo Soriano
L’Institut d’Investigació Sanitària Incliva, de l’Hospital Clínic Universitari de València, ha posat en marxa una nova edició del ‘Projecte Futura’, per al desenvolupament d’habilitats i competències de lideratge d’investigadores de l’entitat en la seua carrera professional, mitjançant tècniques del coaching individual i d’equips adaptats a la realitat científica.
Aquest projecte, promogut per l’associació ASEDEC+I+A (Associació Espanyola per al Desenvolupament Executiu en la Ciència + la Innovació + l’Art), forma part del Programa de Lideratge Femení d’Incliva, que compleix el seu segon any, patrocinat per Caixa Popular, ‘Ambaixador d’honor d’Incliva’ pel seu suport a la investigació sanitària.
Lideratge femení
El Programa de Lideratge Femení consta de tres eixos d’actuació: un de capacitació, un altre de visibilització i generació de noves aliances i un altre de lideratge, en el qual s’emmarca el ‘Projecte Futura’.
L’eix de capacitació se centra en un paquet formatiu dirigit a investigadores predoctorals i postdoctorals, que enguany inclou quatre cursos sobre presentacions orals, claus per a investigar amb èxit, redacció d’articles científics i elaboració de projectes d’investigació.
L’eix de visibilització i generació de noves aliances inclou la convocatòria de premis dirigits a investigadores d’Incliva de la Xarxa de Dones per la Investigació de l’entitat per a fomentar la investigació i innovació en els estadis inicials de la carrera investigadora i de la innovació de dones pertanyents a la plantilla de l’institut d’investigació o adscrites a algun dels seus grups d’investigació.
En l’eix de lideratge, enguany intervindran en el ‘Projecte Futura’ huit investigadores d’Incliva, el doble que en 2024. Sis d’elles ho faran a través de sessions de coaching individual (que inclouen deu sessions presencials d’una hora i mitja i dues sessions tripartides amb el seu responsable directe), i altres dos, en processos de formació en línia en habilitats de lideratge.
Investigadores participants
Les participants en les sessions de coaching seran les doctores Raquel Cortés del Grup d’Estudi de Risc Cardiometabólico i Renal; Vera Lucía Gomes, del Grup d’Investigació sobre Risc Cardiometabólico i Diabetis; Valentina Gambardella, del Grup d’Investigació en càncer colorectal i nous desenvolupaments terapèutics en tumors sòlids; Mª Pilar Ballester, del Grup d’Investigació de Deterioració Neurològica; Ana Ferrer, responsable de la Unitat de Projectes Internacionals; i Lorena Peiró, coordinadora del Biobanc.
Les participants en els processos formatius seran les doctores Olga Rivero, del Grup d’Investigació en Psiquiatria i Malalties Neurodegeneratives; i Sheila Zúñiga, responsable de la Unitat de Bioinformàtica.
Talent femení
El ‘Projecte Futura’, promogut per l’associació ASEDEC+I+A , té com a objectius acostar coneixement, experiència i eines en lideratge a les dones científiques, incrementar el desenvolupament tecnològic i científic, així com potenciar el talent femení.
- Una investigación revela que Luis Suñer pasó la mayor parte de su secuestro en un pueblo de la Safor
- Alaska habla de su divorcio de Mario Vaquerizo
- A prisión los dos detenidos por matar a golpes y quemar a un joven en un campo de naranjos de Llíria
- Planta baja, primer piso y cámara, así serán las nuevas construcciones en los cascos históricos de Campanar y Beniferri
- La jueza desmonta la defensa del Consell, la exconsellera Pradas y su número dos
- Bruselas avisa de que podría tomar 'medidas' contra la nueva ley de la huerta del Consell
- Condenada una empresa por despedir a un empleado tras meses de acoso y vejaciones por su orientación sexual
- Detenidos los dos asesinos del joven al que mataron a golpes y quemaron en un campo de naranjos de Llíria