Què hi ha millor que unes bones vacances ben planificades? Parlar d'aquest tema a l'octubre, recentment recuperats „o en procés de fer-ho„ de la depressió 'postvacacional' sembla una qüestió digna d'anàlisi. La rutina ha tornat a la vida de milions de treballadors i amb ella les jornades interminables en oficines i altres entorns laborals. Els horaris quasi impossibles fan moltes vegades encara més difícil la conciliació entre la vida laboral i la familiar i posen en risc la moral i motivació de l'empleat. És per això que, en aquest context, el grup valencià Artvisual va decidir engegar un nou projecte, Sesame, una app que permet controlar i adaptar els horaris a les noves relacions laborals del segle XXI.

Com expressa el conseller delegat d'aquesta eina, Nacho Reig, la idea va sorgir en no trobar al mercat un sistema de control d'horaris que s'adaptara a les necessitats d'un equip de més de cent persones «que comptava amb treballadors freelance, comercials itinerants o teletreballadors». Per això, «decidírem desenvolupar una eina de gestió d'equips multidispositiu que aprofitara els avantatges que ens proporcionen hui en dia els smartphones». Amb ells, s'ha permés «l'ús de la geolocalització per poder fitxar des de qualsevol lloc», així com la possibilitat per a l'usuari que realitze «qualsevol gestió o consulta sobre el seu treball» amb tan sols tenir l'aplicació en el seu telèfon mòbil.

Així mateix, des dels seus inicis s'ha orientat cap a l'àrea dels recursos humans i la gestió d'equips, sustentant-se en tres pilars fonamentals: el control dels horaris dels treballadors, la imputació de temps a projectes i la possibilitat d'establir un sistema de vacances automatitzat. Com recalca Reig, aquesta estructura «va tenir un bon acolliment per part dels nostres empleats i decidírem posar el producte en el mercat. Va ser llavors quan ens vam adonar que moltes empreses tenien els mateixos interessos que nosaltres, la qual cosa va suposar un boom de registres i descàrregues de l' app».

El client com a centre del projecte

I és que els usuaris han estat determinants per al creixement del model de negoci de Sesame en els seus 20 mesos de vida, ja que s'ha desenvolupat «escoltant les necessitats dels nostres clients i adaptant-nos a la demanda generalitzada». «En un primer moment, nosaltres vam posar un mitjà de comunicació entre l'empleat i l'empresa i ara són ells mateixos els qui ens demanen que li anem afegint funcions noves», destaca el CEO de la companyia.

El mercat cada vegada té més necessitats organitzatives que cobrir i per a Nacho Reig Sesame ha sorgit com una alternativa viable que va més enllà de la simple digitalització. «Les empreses amb les quals treballem requereixen models personalitzats que s'adapten als seus equips de treball i que aporten un veritable valor tant per a l'empresa com per a l'empleat».

Importància creixent del treballador

El talent no solament es reté amb el salari, sinó que també ajuda el fet de proporcionar al treballador «una bona flexibilitat laboral» que li permeta conciliar a la perfecció la seua vida professional amb la personal, fent d'una empresa un lloc en el qual «treballar a gust», afirma el responsable valencià.

Una altra de les últimes novetats que ha ofert la plataforma ha estat la seua adaptació a altres idiomes, la qual cosa ha obert la finestra d'expansió de negoci fora de les fronteres espanyoles i llatinoamericanes. El nou repte per Sesame «serà implantar-nos en mercats europeus en els quals s'aposta enormement per la flexibilitat d'horaris i la conciliació laboral», confirma Reig. Tecnologia valenciana que assegure un bon horari per millorar les condicions de vida del treballador.