Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Empreses amb filosofia 'slow food'

Anecoop s'alia amb Huercasa per a promoure una línia de productes vegetals, sense additius, preparats de manera lenta i tradicional, peròper a consum immediat. La cooperativa ja exporta a la UE

Empreses amb filosofia 'slow food'

El ritme accelerat del món actual ens sobrepassa tant en l’escenari del treball com en la família. Se’ns anima a fer les coses de pressa i corrents, tot i que això supose una pèrdua lògica de qualitat i de plaer. La indústria agroalimentària tracta de buscar solucions per als consumidors en aquest sentit. Arriba l’express slow food, un nou concepte d’alimentació. Es tracta d’una línia de productes 100 % vegetals, sense cap additiu ni conservant i sense gluten, elaborats de manera lenta i tradicional (slow) per a garantir-ne tots els nutrients i el sabor, però que es poden consumir de manera immediata (express) per a adaptar-se així al ritme de vida del segle XXI. Com menjar bé i ràpidament. Aquest és el desafiament d’Anecoop, un dels grups empresarials espanyols líders en l’exportació citrícola a Europa i productor d’altres fruites (líder en melons d’alger i caquis), hortalisses i vins, que acaba d’aliar-se amb Huercasa per a promoure el citat concepte d’alimentació. La firma especialitzada en productes vegetals amb seu a Sanchonuño (Segòvia), se suma al desenvolupament de l’express slow food que la cooperativa valenciana, mitjançant la seua participada Janus Fruit, ha llançat recentment al mercat per a crear i potenciar noves categories de productes. Huercasa sumarà, fonamentalment, a aquesta gamma d’aliments més innovadors, les seues ensalades vegetals baix la marca OntheGo.

A mig camí entre les teories del sociòleg i gastrònom italià Carlo Petrini (Piamont, 1949), fundador i president del moviment internacional slow food -nascut fa dues dècades per a combatre el fast food- i les propostes que llancen les grans cadenes de distribució per a alimentar els seus clients d’una manera ràpida i barata i amb bona qualitat, la que han iniciat aquestes cooperatives agroalimentàries comença a fer-se un lloc en els lineals de les botigues, sobretot supermercats i hipermercats. Han aconseguit posar en el mercat un menjar ràpid però casolà, elaborat lentament, que respon a les tendències actuals de salut, immediatesa i comoditat, tot sota la marca Easy by Bouquet. A més, estan fets amb poca sal, sense gluten, sense lactosa, ni sucres afegits ni conservants, la qual cosa fa que siguen aptes per a quasi tots els tipus de consumidor. Es tracta de sopes vegetals, aliments d’untar, ensalades i postres de fruites o snacks saludables.

Segons el responsable de productes de gamma IV i V d’Anecoop, Alberto Cáncer, la demanda està creixent per damunt del 10 % anual, sobretot en els lineals de la gran distribució i, en menor mesura, en comerços minoristes. «Esperem vendre per damunt dels dos milions d’unitats de producte enguany. Dins d’aquest volum -explica el directiu d’Anecoop-, cada vegada registren un augment més gran les solucions de consum elaborades; com per exemple els guacamoles, els aliments d’untar vegetals, les cremes de verdures convencionals i bio, les postres de poma torrada o els sucs de fruita bio, davant de la fruita mínimament processada, pelada i tallada».

Creixement en l’exterior

Huercasa, amb 40 anys d’experiència en el mercat, és una cooperativa sòcia d’Anecoop des del 2016. Vol accelerar els plans de creixement d’aquesta gamma alimentària innovadora a Espanya. «Un dels factors que afermen aquesta tendència és la creixent afluència de turistes que visiten Espanya cada any, la manera d’alimentar-se dels quals i el seu hàbit de fer menjars molt ràpids i lleugers al migdia els converteix, sens dubte, en un públic sensible a aquesta gamma», assegura Cáncer. A més -expliquen des d’Anecoop-, és idoni per a la gent que menja a l’oficina. «Estem davant del començament d’una revolució en el camí d’una alimentació saludable», destaca el directiu d’aquesta empresa valenciana. En l’àmbit internacional, sobretot l’europeu, Anecoop pretén créixer de la mà de Janus Fruit, mitjançant la participació en el desenvolupament de la marca Easy by Bouquet, que el grup presidit per Alejandro Monzón consolida per a garantir la seua diversificació de negocis.

Compartir el artículo

stats