Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

València, en el punt de mira dels inversors

València, en el punt de mira dels inversors

Les societats d'inversió cotitzades en borsa (socimis) han posat el seu focus a València per l'alta rendibilitat que ofereixen els actius immobiliaris davant altres places més madures com Madrid o Barcelona. Els actius que més els interessen són oficines, edificis amb habitatges de lloguer, locals i centres comercials, naus logístiques, gasolineres, hotels i residències estudiantils o geriàtriques. Les socimis es van crear en 2009 a Espanya sota el Govern Zapatero a imatge i semblança dels REITs (Real Estate Investment Trust) anglosaxons, vehicles d'inversió immobiliària nascuts en els anys 60. No obstant això, durant anys es van quedar en una figura teòrica atrapada en un reial decret. En els últims mesos han entrat amb força en el mercat valencià, que fins ara estava dominat per les family oficce (empreses que gestionen el patrimoni d'una o diverses famílies valencianes).

L'última gran operació que ha transcendit és la que prepara la socimi hotelera de Bankinter, Atom, per a comprar l'edifici de l'hotel Meliá de València per 50 milions d'euros. Atom està negociant l'adquisició de l'immoble (que és el gratacel més alt de València amb 117 metres) amb el fons Colony, que el va comprar fa tan sols un any al grup inversor Continental Property Investment.

Una de les socimis més actives en la compra d'edificis a València és Testa, que és la major plataforma de lloguer residencial a Espanya amb més de deu mil pisos en propietat. Testa gestiona a València deu edificis d'habitatges. El fons estatunidenc Blackstone controla el 99,52% de Testa a través de la seua societat Tropic Real Estate.

Una altra socimi que ha apostat per València és Dom Actius. La signatura de Dom Gestora, especialitzada en la promoció i rehabilitació d'edificis d'ús residencial, preveu tancar operacions de compra de sòl a València, Madrid i Màlaga abans de juny. Amb l'objectiu d'incorporar aquests nous actius, Dom Actius va completar una ampliació de capital de cinc milions d'euros, que es va cobrir amb sobredemanda, a la fi de 2018. Donat l'interés dels inversors de la socimi, la junta d'accionistes va decidir ampliar capital fins a vint milions d'euros.

Yolanda Lozano, directora general d'Olivares Consultores, confirma l'interés de les socimis per València. «Estan sent molt actives. Hi ha molta expectació. Busquen des de naus logístiques a edificis d'oficines. En alguns actius els ha costat més entrar per la competència de les family office. València té un gran recorregut per l'alta rendibilitat que oferix», destaca. Les socimis també s'han mostrat molt actives fora de la capital. Lar ha promogut el parc comercial Vidanova Parc a Sagunt i té centres comercials a Ondara i Alacant capital.

Compartir el artículo

stats