La Coordinadora d´Educació de la Malva-rosa formada pels centres, les AMPES i les associacions cíviques de la nostra zona manifesta el dèficit històric que els serveis educatius del barri arrosseguen quant al manteniment i l´edificació del centres de la Malva-rosa.

Aquestes deficiències han produït una situació d´abandonament, especialment en els edificis més vells, ambdós amb més de 50 anys, com ara la construcció, aprovada ja, d´un nou centre per al CEIP Malva-rosa o les reformes planificades, ja fa massa temps, al CEIP Ballester Fandos. També, El CEIP Blasco Ibáñez porta molts anys sol·licitan un aulari nou d´Educació Infantil.

Cal afegir-hi, així mateix, les mancances d´altres centres de la zona que no per ser més moderns, no necessiten reformes i adaptacions necessàries per afrontar els nous reptes educatius que la societat actual exigix.

El nostre alumnat, fills i filles de treballadors, es mereixen la mateixa atenció educativa que qualsevol valencià i per exemple, per consultar una biblioteca els pobres xiquets han d´anar a un altre barri, ja que el nostre no en disposa...

L´educació, la sanitat, els serveis per als majors són l´esquelet sobre el qual establim la convivència en un lloc determinat. Patim un abandonament vergonyós per part d´unes autoritats municipals, tan preocupades per regates i carreres…; o ens volem deixar caure perquè també també tenen un "pla" per a nosaltres com el del Cabanyal? Què és pitjor: que no s´interessen per nosaltres o que comencen a veure´ns com un pastís per donar de menjar als qui estan darrere d´ells? Sols afegir que som treballadors, però també ciutadans! que paguem els impostos i que volem que ens siguen tornats en forma de serveis. Eixa és la seua feina, senyors polítics. Facen-la, per favor.