Encara que de passada, el president del Centre Excursionista de València, Juan Manuel Ferrís Gil, es lamentava en el Levante el Mercantil Valenciano, del dia 9 d´octubre passat, de la degradació que pateix el barri del Carme -i en concret l´entorn de la plaça de Tavernes de la Valldigna-, pel retard en executar les unitats d´actuació urbanística, per la falta de neteja dels solars, l´aparcament indiscriminat de vehicles, l´actuació dels «gorrillas», etc. (benvingut al club, encara que siga tard, dels que estimem i volem que el barri del Carme millore); però crec que apunta en una direcció incorrecta, ja que si de veritat vol col·laborar en la resolució dels problemes ha de dirigir les seues queixes a l´Ajuntament de València, principal responsable d´aquests desficacis, i no a l´Associació d´Amics del Carme.

Per si té dubtes sobre la actuació d´aquest col·lectiu de veïns, pot posar-se en contacte amb l´Associació mencionada i li explicarem amb detall totes les reivindicacions que hem fet en els darrers deu anys davant de les diverses administracions respecte a millorar qüestions fonamentals per a la vida del barri del Carme, com són: l´urbanisme, l´habitatge, el patrimoni històric, els aparcaments, la circulació del trànsit rodat, la neteja, els solar abandonats, etc., etc., i també, és clar, el soroll que augmenta d´any en any.

Com pareix ser que al Sr. Ferrís li molesta especialment que l´Associació de Veïns Amics del Carme demane a l´Ajuntament que faça complir les pròpies Ordenances municipals en tots els seus aspectes, però especialment respecte al soroll, vull recordar-li que demanar a l´Ajuntament que faça complir la llei és una tasca de tots els ciutadans en un estat democràtic. O és que li molesta que toquem aquest tema perquè vol que el bar del Centre Excursionista puga tindre la música a tota canya -actuacions en directe incloses- sense la llicència d´ambientació musical corresponent?

Respecte a la declaració de Zona Acústicament Saturada (ZAS) per al barri del Carme crec que el Sr. Ferrís està desinformat o no li han explicat bé, ja que el que ara correspon no és que l´Ajuntament faça més o menys cas a l´Associació de Veïns Amics del Carme en les seues reivindicacions respecte al soroll (eixe temps ja ha passat); ara toca, sense més dilacions, que l´Ajuntament de València execute la sentència núm. 666/2209 del Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de València. O és que el Sr. Ferrís no vol que es complisca la llei?