Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tres centres proven una app pilot per a conscienciar sobre l’obesitat

Escoles de Peníscola, la Font d’En Carrós i Vilafamés provaran «Esc@la salut» abans de final de curs

Previndre l’obesitat infantil fomentant hàbits saludables amb la implicació de l’escola i la família; així com facilitar l’ensenyament de manera transversal d’hàbits saludables entre alumnat i les seues famílies, són els principals objectius de l’app Esc@lasalut —Missions València 2030— promoguda pel centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Les Naves, «iPeditec» del Servei de Pediatria de l’Hospital General de València, i l’empresa tecnològica valenciana Mysphera, amb la col·laboració del CEIP Miquel Adlert i Noguerol.

En febrer, el Cefire de la Conselleria d’Educació va oferir un curs per a donar a conéixer projecte i com aplicar-lo a les aules. Després d’eixe curs, tres centres valencians posaran en marxa un programa pilot en Primària i Infantil en l’últim trimestre d’este curs: el CEIP Jaime Sanz de Peníscola, el CEIPSO Francesc Carrós de la Font d’En Carrós i el CEIP Sant Miquel de Vilafamés.

Les famílis es descarregaran l’app en els seus mòbils o tauletes, on s’habilitaran dos perfils (un per al familiar i un altre per a l’alumne). El professorat proposarà diferents desafiaments—sobre àrees com les fruites o verdures de temporada, l’horta valenciana o la quantitat de sucre d’una dieta, entre altres—, amb els quals guanyar punts.

En total participaran 190 xiquets i xiquetes d’entre quatre i 12 anys, les seues respectives famílies i 10 membres del professorat. L’objectiu és ensenyar a les famílies, des dels col·legis, a crear entorns saludables en les llars mitjançant la promoció i informació estructurada de rutines d’hàbits saludables en la llar des d’una perspectiva integral (alimentació, exercici físic i oci saludables).

Punt de vista lúdic

Estes informacions, pautes i activitats estan basades en evidència clínica i científica, es dirigixen a tots els membres de la família i s’han dissenyat de manera motivadora i lúdica. La prova pilot permetrà perfeccionar l’aplicació per a millorar l’experiència d’ús dels diferents membres de les comunitats educatives (professorat, alumnat i famílies).

El regidor d’Innovació de València, Carlos Galiana, assenyala que «l’obesitat infantil constituïx ara com ara un gran repte tant per a la societat com per als sistemes sanitaris». «És un orgull veure l’interés d’estos primers col·legis», afegix Galiana.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.