Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sobre la crisis del PSOE

Lo sé si pel que fa a l´actual crisi del PSOE, ja està tot comentat. En qualsevol cas, jo insistiré a dir que la forma vergonyosa com s´ha manifestat, ha suposat un immerescut afront per a la militància. Els milers de persones que des de llocs de responsabilitat o des de la base i el treball en les diferents agrupacions, ha cregut en aquest partit i hi ha treballat de manera honesta, s´han sentit fortament humiliades i adolorides. I les seues actuacions de cada dia poden resultar entrebancades a conseqüència de la mala imatge que estan projectant els responsables del seu partit. Pense en les bases i pense en les meues amigues Pepa, Júlia, Cristina, Elvira, Amparo i tantes més i no puc deixar de manifestar-hi la meua solidaritat. Sé de la seua dedicació per canviar les coses i sé com estan patint ara.

Però no només la militància del PSOE sinó també la gent que creu que la unitat de l´esquerra és imprescindible per possibilitar altres polítiques, està entristida. Quina unitat pot fer-se si no n´hi ha dins dels propis partits? Fa l´efecte que aconseguir el poder s´ha convertit en un fi en ell mateix i no en un mitjà per transformar la societat. Fa massa temps que sentim parlar molt de qui mana ací o allà en aquest o altre partit i sentim parlar poc de polítiques i de política. Entretant, l´immobilisme i la política antisocial voltada de corrupció va tenint el camí més lliure. I no és que la confrontació d´idees i el debat no siguen necessaris. Ho són. En el món complex que vivim, els fets i les idees s´han d´analitzar contínuament per situar-se en l´espai just i actuar-hi en conseqüència. Però en aqueixa confrontació fan falta habilitats i valors tan essencials com el diàleg, la comunicació, l´intercanvi, la generositat i la humilitat, el respecte i la prudència així com capacitats per a la mediació i la negociació per tal d´arribar-hi a acords. Pel que hem viscut els darrers mesos, no fa l´efecte que això estiga present entre els que dirigeixen els grups d´esquerres. Ni en el funcionament intern ni en les relacions amb altres. I això és molt preocupant.

Afegiré que, pel que fa al País Valencià tothom, polítics i ciutadania, hauríem de ser conscient de la gravetat dels fets i saber que si no s´hi actua bé, els diferents governs locals i el de la Generalitat es poden veure afectats. Fóra bo que els partits del Pacte del Botànic i dels altres pactes municipals, mantingueren prudència respecte els problemes del PSOE i que si alguna actuació han de tindre, que siga més en el sentit d´ajudar que no en el de desqualificar públicament. De moment, ens necessitem tots.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.