Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’expresident Francisco Camps arriba a l’Audiència Nacional al costat dels seus advocats i altres processats en el judici de la trama GürtelAlejandro Martínez Vélez/Europa Press

Els exconsellers Gerardo Camps i Juste declaren en el judici de la Gürtel

L’expresident de la Generalitat també cita la seua fidel escudera, la funcionària Isabel Villalonga

El judici de la trama Gürtel valenciana que jutja l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i vint-i-cinc persones més es reprén a partir de hui amb les declaracions dels testimonis dels acusats. Entre ells, primers espases de la política valenciana com Gerardo Camps, vicepresident de la Generalitat entre 2007 i 2011 i conseller d’Economia i Hisenda entre 2003 i 2011 en els governs de Francisco Camps, que és qui l’ha citat a declarar com a testimoni.

També hi compareixerà Belén Juste, l’exconsellera d’Indústria, Comerç i Innovació (2007-2009) i de Turisme (2009-2011), encara que, en aquest cas, citada per una altra de les processades. Altres testimonis convocats per Francisco Camps són Eusebio Monzó (exregidor de València i ex-alt càrrec del Consell) i Isabel Villalonga, funcionària de carrera i una de les seues fidels escuderes que ho ha sigut tot en la Generalitat, excepte consellera. I que ja té experiència com a testimoni, perquè va declarar en el judici de la peça de la Gürtel per Fitur, en la qual va acabar condemnada Milagrosa Martínez i deu persones més. Diversos tècnics de la Conselleria de Turisme van assenyalar Villalonga com a garant dels contractes que la justícia va considerar falsejats.

De fet, en la seua declaració com a testimoni el passat 20 de juny, Milagrosa Martínez va traure Camps d’un destret. “No vaig rebre instruccions per a declinar contractacions a determinades empreses”, va assegurar en la seua declaració per videoconferència des dels jutjats de Novelda.

Encara que va afegir: “Tot el que vaig fer, i es va signar, va ser amb el vistiplau de la sotssecretària, Isabel Villalonga i d’Ana Brusola, com no podia ser d’una altra manera”, va assegurar Martínez. Villalonga i Brusola van ser, durant anys, part del nucli dur de Francisco Camps i les ideòlogues de la reestructuració del segon escaló del Consell que va escometre l’expresident.

A qui el tribunal no ha acceptat citar a declarar és a la secretària de Camps en la Generalitat i com a expresident. “No pertoca, ja que no consta com a interessada ni en l’escrit de defensa ni en les qüestions prèvies”, assegura el tribunal en una resolució.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.