Vinaròs, una oportunitat estratègica al nord

Des de l'any 1979, la ciutat de Vinaròs ha vist passar diversos governs i alcaldes que han presidit el consistori durant estos 40 anys. Fins a 4 partits polítics han ostentat el màxim carrec públic institucional d'esta ciutat, deixant palesa l'alternància política municipal i la capacitat de la societat vinarossenca per a decidir lliurement als seus mandataris.

Vinaròs ha viscut diversos punts d'inflexió que l'han canviat en tots els sentits. La construcció de l'Hospital Comarcal de Vinaròs, el tancament de la fàbrica Foret o el renaixement del Carnaval baix el mandat de Ramon Bofill, el nou PGOU, l'enderrocament del convent Sant Francesc i el començament de la nova política turística municipal amb la construcció del primer gran hotel de la ciutat baix el mandat de Jacinto Moliner o la posterior gestió urbanística i econòmica juntament amb els Plans E estatals, l'aposta industrial i la renovació i construcció d'infraestructures municipals com la Ciutat Esportiva o el nou Mercat Municipal baix els mandats de Javier Balada i Jordi Romeu, han sigut, possiblement, els elements objectius de la gestió municipal que més emprempta han deixat en la ciutat i que, en alguns dels casos, l'han condicionat fins aleshores.

Les legislatures de Juan Bautista Juan i Enric Pla han estat marcades, en un primer terme, per una crisi econòmica que va fer minvar la capacitat de maniobra municipal així com per l'obtenció del servei d'expedició del DNI-Passaport i, en un segon terme, per un principi de lleugera recuperació i per la consecució dels Fons Europeus EDUSI. Actualment, l'alcalde de la ciutat (i des de fa 5 mesos) és Guillem Alsina.

Donat l'incipient inici del mandat, cal destacar com a element objectiu en esta legislatura, l'inici de la construcció de la Residència Municipal per a majors o el fet que estem davant de l'alcalde més jove de la democràcia (38 anys) i davant la corporació amb més integrants joves i amb més presència femenina (10 de 21). Fet que també mostra un punt d'inflexió social i polític.

Vinaròs és una ciutat que ha viscut estos 40 anys de democràcia en constant canvi, transformació i debat per a esdevindre en l'actualitat, una oportunitat política, econòmica i estratègica del nord de la Comunitat Valenciana i sud de Catalunya a cavall entre Saragossa, València i Barcelona.

Pulsa para ver más contenido para ti