Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El títol mundial torna a casa

La Selecció guanya el Mundial de Colòmbia després de proclamar-se campiona en les modalitats de Llargues i Joc Internacional davant d'una potent Bèlgica - L'expedició valenciana arribarà hui a València després de passar per Bogotà i Madrid

Sacha i Bueno van aconseguir una medalla de bronze. fpv

La Selecció vola més alt que mai. El conjunt valencià aterrarà este matí a l'aeroport de Manises amb el títol mundial de pilota a mà a les maletes. Els pilotaris de la «terreta» ha revalidat en Colòmbia la seua condició de campions del món després d'aconseguir quatre medalles en les diferents modalitats de joc. L'equip de Pigat II ha obtés l'or en Llargues i en el Joc Internacional, així com dos medalles de bronze en One Wall. La suma d'estos grans resultats ha donat el títol de campió del món al conjunt de la Comunitat Valenciana.

El punt decisiu es va decidir en la final de Llargues, en el Chazódromo de «las Lunas», amb un gran ambient. La Selecció es va imposar al potent equip de Bèlgica per un emocionant i renyit 6-8 final.

Un dels grans objectius dels valencians era recuperar l'hegemonia en esta modalitat, en la que els belgues i holandessos han guanyat molta força en els últims anys. El seleccionador va apostar por les banques de Martínez i José Luis a més de Pere Roc II, Pablo de Sella i Santi de Finestrat. Amb este quintet va començar la lluita per la corona, en la que es van avançar els belgues 2-0.

Els de Pigat II van remuntar 2-3. Este marcador es va vore afectat per una baralla entre un dels jugadors belgues i l'àrbitre de la partida. El duel es va parar alguns minuts i es va gelar. La situació van aprofitar-la millor els belgues, que es van avançar 5-3. A partir d'ahí va vindre la gran remuntada valenciana, amb un joc excels que va desembocar en un últim quinze que va desbordar l'alegría valenciana amb el 6-8 definitiu, que donava l'or en la modalitat i el Mundial absoluta a la Selecció Valenciana.

Primer or en Joc Internacional

Hores abans va arribar el primer triomf de la Selecció Valenciana en la modalitat de joc internacional. L'estadi «Liberdad» del Deportivo Pasto Club de Futbol va ser l'escenari que va vore com els jugadors de Pigat II i Jaume aconseguien el seu primer or del Mundial de Pilota, el gran pas que els va impulsar després per al títul absolut.

Puchol II, Genovés II, Pere Roc II, Nacho i Pablo es van enfrontar també a la selecció belga formada per Benjamin, David, Donatien, Dimitri i Guillaume. Tots els jocs es van fer des del traure, posició en la que va començar la selecció valenciana, arrivant d'esta manera al 5-4. En eixe moment de l'encontre, l'equip valencià aconseguia trencar un joc des del rest, per a posar el definitiu 6 per 4 en el marcador.

Participació femenina

En el balanç general del campionat, cal destacar la presència de les jugadores de la selecció valenciana, que han fet un gran paper en la modalitat de One Wall.

Ana Belén, Mar, Mónica i Victòria van posar el seu gran de sorra en el triomf final amb una medalla de bronze i van lluitar fins al final per les opciones d'aconseguir un metall.

Ana Belén, la jugadora amb més experiència de l'equip, va finalitzar quarta classificada en la modalitat individual després de perdre davant Paola, de Mèxic, en la lluita pel tercer lloc.

Tanmateix, la de Borbotó va contribuir en la medalla de bronze per parelles. Va caure, junt a Mónica, en la semifinal contra Mèxic (1-2) en un encontre molt igualat. Després, Mónica i Mar van vèncer a Holanda en la final de consolació.

Està previust que l'expedició valenciana arribe hui a València després de passar per Bogotà, des d'on volarà fins a Madrid.

Compartir el artículo

stats