Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Benvinguda a la grua damisel·la, una espècie extinta a Espanya

L’Oceanogràfic ha incorporat recentment tres «Anthropoides virgo», animal desapareguts al segle XX

La grua damisel·la és un dels ocells més fascinants. | LEVANTE-EMV

L’Oceanogràfic de València ha incorporat recentment tres grues damisel·la (Anthropoides virgo) a la seua col·lecció zoològica. Es tracta d’una espècie extinta a Espanya des de principis del segle XX i la desaparició del qual es deu, probablement, a la pèrdua i a la transformació del seu hàbitat a causa de l’acció de l’ésser humà.

Els tres exemplars, dos mascles i una femella, van arribar el mes d’octubre passat a l’Oceanogràfic procedents del Zoobotánico de Jerez, dins dels acords de col·laboració existents entre els centres zoològics.

L’objectiu de mostrar a estos animals en les instal·lacions de l’aquari valencià és el de sensibilitzar als visitants de les causes de la seua extinció i educar en la importància de preservar-los.

Ambaixadors

Tot i que la grua damisel·la està extinta a Espanya, la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) la cataloga com una espècie de preocupació menor, ja que la tendència de la població és creixent, amb una estimació mundial d’uns 230.000 exemplars. És un animal que es distribuïx entre els continents d’Àsia, Nord-oest d’Àfrica i la part occidental d’Europa. En el cas d’Espanya, i gràcies a les datacions històriques i els registres fòssils, s’assegura la seua reproducció a la fi del segle XX en marenys i llacunes d’Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa, encara que fa anys que no es registren poblacions d’esta espècie al nostre país.

Un dels objectius de l‘Oceanogràfic de València és ser un centre en el que els animals complisquen un paper d’ambaixadors de les espècies que habiten en el medi salvatge.

La grua damisel·la és un dels ocells més fascinants del planeta i la seua incorporació a l’aquari valencià pretén conscienciar i sensibilitzar als milers de persones que visiten anualment el centre sobre els problemes reals als quals s’enfronten cada dia estos animals, la immensa majoria provocats per l’acció dels éssers humans fins a acabar, fins i tot amb l’existència d’estes aus.

Compartir el artículo

stats