Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Fundació Oceanogràfic i Rubio consciencien sobre les tortugues

L’equip de l’editorial i biòlegs i docents de l’aquari han desenvolupat una edició exclusiva dels quadernets, centrada en la importància de la protecció d’estos animals i curiositats sobre els quelonis

Alumnat del Col·legi Miguel Arcángel de Burjassot, junt amb els representants de les diferents entitats que han col·laborat en el projecte. LEVANTE-EMV

Després de la primera edició del Quadern Rubio sobre taurons que es va presentar en l’Oceanogràfic de València en 2019, la fundació de l’aquari valencià i l’editorial Rubio han tornat a unir-se per a presentar una nova edició exclusiva centrada, en este cas, en les tortugues.

dd | LEVANTE-EMV

Recentment, l’Oceanogràfic va celebrar un acte junt amb un nodrit grup d’escolars del Col·legi Miguel Arcángel de Burjassot, que va conéixer de primera mà moltes de les curiositats d’estos longeus animals. Es tracta de dades i informació que també es troba en els quaderns de comprensió lectora i que són el resultat del treball conjunt de l’equip de Rubio i dels biòlegs especialitzats i docents de l’Oceanogràfic.

Detall dels continguts del quadernet. | LEVANTE-EMV

Les pàgines dels quaderns inclouen dades tan interessants com és l’evolució de les tortugues al llarg dels seus 200 milions d’anys d’existència; que ploren per a expulsar l’excés de sal que ocasiona la ingesta d’aigua de mar; que la closca està dividida en plaques anomenades escuts; o que les tortugues marines poden posar més de 80 ous en una sola posada.

En paraules de Leocadia García, directora gerent de la Fundació Oceanogràfic, «tornar a col·laborar amb Quaderns Rubio és fonamental per a arribar als més menuts a través de l’educació i, a més, comptem amb el patrocini de Caixa Popular, una organització molt implicada en la defensa del medi ambient». «Dos pilars —ha afegit Leocadia—, el de l’educació i la protecció, que són part de la raó de ser de l’Oceanogràfic i la Fundació».

Per la seua part, Luis Rubio, representant de l’editorial i tercera generació de Rubio, va apuntar que és «molt important conscienciar sobre la importància de la cura dels animals i la preservació del medi marí, uns valors que compartixen Rubio i l’Oceanogràfic». Es tracta d’una tasca conjunta de divulgació perquè els xiquets i xiquetes aprenguen de manera fàcil i divertida matèries com la lectoescriptura, l’ortografia o el càlcul, al mateix temps que es potencia l’educació en valors i la importància de protegir les tortugues marines, terrestres i d’aigua dolça.

Generació rere generació

Rubio naix fa més de 60 anys de la mà de Ramón Rubio i és l’editora dels famosos quaderns didàctics basats a potenciar la plasticitat del cervell, a través del desenvolupament de les competències bàsiques, com l’escriptura i el càlcul. Des de la seua fundació,l’editorial ha venut més de 300 milions d’exemplars de quaderns, que han acompanyat a diverses generacions d’espanyols i espanyoles i ara també estan disponible en altres països i diferents idiomes.

Els quaderns de Tortugues estan redactats per Mario Romero i il·lustrats per Júlia Marco; es presenten en format A5 i poden adquirir-se exclusivament a la botiga oficial de l’Oceanogràfic de València.

Compartir el artículo

stats