Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Actuació del cor del CEIP Alborxí d’Alzira amb Dani Miquel.LEVANTE-EMV

Més de 450 docents de tota Espanya participen en el II Congrés Coeduca

Una quinzena d’escoles i instituts mostren les experiències amb les quals combaten els biaixos de gènere

El II Congrés Estatal Coeduca ha aplegat a Gandia més de 450 docents de tota España durant el passat cap de setmana. El lema de la segona edició, que es va celebrar al Teatre Serrano, va ser «Coeducant en equip». La cita formativa va començar divendres, amb la música de Dani Miquel i el cor del CEIP Alborxí d’Alzira, un dels 92 centres educatius que conformen este curs la xarxa Coeducacentres, un projecte que es va iniciar fa tres cursos amb l’objectiu de promoure els valors d’igualtat de gènere i millorar la convivència i la coeducació a les escoles i els instituts valencians.

A més, una quinzena d’escoles i instituts valencians mostren les experiències que estan desenvolupant per a combatre els biaixos de gènere; i directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, també va presentar el nou model del Decret d’igualtat i convivència.

En l’obertura del congrés, la consellera Tamarit va estar acompanyada pel secretari d’Estat d’Educació, José Manuel Bar; el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler; Raquel Andrés; i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. La consellera va agrair al professorat dels centres educatius valencians «el treball diari per implementar una revolució coeducativa valenciana que fa que tornem a ser referent i model per a altres autonomies, en este cas en l’impuls al foment de la igualtat de gènere dins de les aules».

«El millor antídot contra la violència patriarcal són els centres educatius lliures de masclismes i que asseguren a les nostres filles i fills els valors d’igualtat, justícia social, respecte i diversitat; la coeducació és clau per a superar la dinàmica social que naturalitza i perpetua situacions insostenibles de desigualtat de gènere», va afegir Raquel Tamarit.

Per a José Manuel Bar, este treball té «més rellevància que mai». « Hem de ser conscients que existix encara el risc de reculada en algunes de les conquestes realitzades en passades dècades», va afirmar sobre la igualtat entre homes i dones.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.