Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión

El Rey del Mundo

«De vegades un cigarro només és un cigarro» diu una famosa cita, hipògrifa o no, de l'empedreït fumador de cigars que fou Sigmund Freud. Josep Pla es plegava els cigarrets perquè deia que l'ajudaven a pensar i a escriure, també assegurava que així se'ls feia del volum i la duració que en cada moment li venien més de gust.

El pintor detergent Bolullés ara utilitza caixes de cigars havans per a pintar unes delicades miniatures a l'oli en les quals sublima el seu univers simbòlic-icònic-plàstic-oníric i acolorit. No debades Bolullés és l'introductor del moviment estètic «lowbrow» a les terres de Castelló. Bolullés li cala foc a un «toscanello» aromatitzat al cafè i m'ensenya una caixeta d'havans autèntics de Cuba, de la marca «El Rey del Mundo». «El Rey del Mundo» aquests dies podia ser Donald Trump, l'estafador universitari, o vist l'amor que concita en el president del govern espanyol i altres turiferaris, el xuplaciris de Jorge Fernández-Díaz, eixe que no volen ni regalat al Vaticà i a qui li pagarem un excels souet Nescafé tota la ciutadania i per tot el morro. Això passa a Madrid, però a Castelló de la Plana, també: tenim un govern municipal tan d'esquerres i progressista que encara paga religiosament (mai millor dit) el souet del Prior del Lledó i dels seus escolanets: A València, la política municipal és més social i ja es plantegen reclamar-li l'IBI a l'església. Com dic sempre: el qui vulga capellans, que se'ls pague!

«El Rey del Mundo» duu una delicada, kitsch i bella estampa decorativo-al·legòrica on apareix un tipet (deu ser el rei) amb un plumero al cap, cara de sota d'oros, arracades de cèrcol daurades, collarets i una faldilla de fulles vermelles i verdes com si fóra una hawaiana esperant el capità Cook, Marlon Brando en «El motín de la Bounty» o Trump en gira pels 54 estats de la Unió. Va assegut en una còmoda butaca-carrossa. Amb la mà dreta aguanta una llança amb una banderola que diu «Marca independiente» i cinc regnes dels animals que tiren de la seua butaca-carrossa que riu-te'n tu de les quadrigues de «Ben-hur». La carrossa del rei del Mundo ja la voldríem els de Castelló per al Pregó: arrosseguen d'ella un cavall, amb una placa que diu «Europa», un elefant gris-verdenc amb placa «Asia»; un camell d'una sola gepa: «África»; una mena d'híbrid de burra i llama; «América», i un xoto amb banyes espirals, «Oceanía». Cinc continents i una sola monarquia! Podríem afirmar parafrasejant els eslògans publicitaris provincials i provincians de la Diputació de Castelló. Només li falta, per a ser una monarquia moderna i dinàmica, d'acord amb els temps que corren, una regna que lligue el Tram i ja seria més que un rei, un emperador! Com a remat, a la mà dreta, el rei del Mundo aguanta un cigarro havà que, a diferència de les fotos de Sigmund Freud, ni està encès, ni té la punteta lluenta de saliva. Es veu que el rei del Mundo no és un pipante com el mestre de Viena. Sorprèn també com els cubans encara pensen en allò que abans es deia «La madre patria», al cantó superior dret de la caixa posa: «Torcido exclusivamente para España». Es veu que a Espanya tot acaba torçut i retorçut. Quan pensàvem que podíem foragitar el PP del govern, església, banca, lobbys mediàtics, etc. acaben per tòrcer també el PSOE i Mariano és coronat en olor de pútrida corrupció i treu pit cada dos per tres amenaçant de convocar noves eleccions, quina vergonya (de governants i de país!).

Buenasnotxes! Bona nit, pipantes piparradors!

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.