Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Voler ara

Fa uns dies vaig assistir a un curset sobre la igualtat en el treball, conciliació familiar i laboral „tan absent al nostre país„ i la necessitat de practicar més la coresponsabilitat entre les persones. A banda de sentir parlar del que ja se sap „però poc es fa„ i assabentar-me de dades curioses, fou destacable que la professora „després de resultar impossible triar entre les dos opcions que ens plantejà: «què és més important, tindre un sou o cuidar als nostres?»„ ens va demanar a les set dones i tres homes que hi érem que tancàrem els ulls i recordàrem algun moment especial amb els nostres pares, els iaios, i altres éssers volguts que ens havien cuidat al llarg de la vida i de pas pensàrem com ens agradaria que ens recorden els descendents.

No aní massa lluny, perquè tinc present el que sent pels meus i el que ells em demostren. Però mai està de més parar, deixar de fer i disposar-se a descobrir el que s´és. Així que se´m plenà el pit de tendresa al visualitzar a mos pares „que sempre estan ahi„, i d´emoció quan vingueren a acaronar-me les tendres memòries al costat de Rosa la perola „a qui encara tinc la sort de tindre„, de Luís i la seua «negra» „que és com anomenava a la seua benvolguda dona de pell suau i blanqueta „: Enriqueta. Treballadors incansables, afectuosos inesgotables, humils i grans persones.

L´una cosint fins que no quedava llum, l´altra polint des d´abans que isquera el sol, ell manyós per a moltes coses; lluitant i dedicats „tots i alhora„ en cos i ànima als fills i als nets.

Els meus «uelos» viuen en mí i m´acompanyen tots els dies, bé ho saben molts dels meus somriures i també les llàgrimes. Luís tenia geni, sobretot quan defenia uns ideals polítics que no compartíem però que respectàvem. Tot i això, els seus besos arrepetant les meues galtes feien més soroll que les mascletaes que tant li agradaven.

I encara ressonen en mi, en este instant en el que sona John Legend amb Love Me Now, missatge de l´amor i el seu poder, enlluernat amb un videoclip gravat en llocs on hi ha hagut tragèdies recentment, com Irak i Orlando. «Saps que no hi ha res garantitzat „diu la cançó„ així que vaig a voler-te ara com si fora tot el que tinc». Com em deia Enriqueta quan imaginava els futurs maldecaps que em perseguirien: «sigues valenta, filla. Encara que tingues por». No sé com ho faré, però procuraré que siga amb el cor.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.