Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Míriam Civera: "En la pilota no es pot patrocinar tot, cal un producte que ho valga"

Entrevista

Míriam Civera: "En la pilota no es pot patrocinar tot, cal un producte que ho valga"

«Les xiques fa anys que juguen, ara és necessita temps per a que hi haja més aficionades, com ha passat en el futbol»

La carrera professional de Míriam Civera (Alcublas, 38 anys) està marcada pels mitjans de comunicació i la pilota valenciana. La seua vinculació a l'esport autòcton, sobre tot des de la televisió, l'ha portat a ser una de les escollides per a formar part de la Fundació per a la Pilota, on també hi ha altres quatre dones com Isabel Gimeno, Noemí Torrijos, Isabel García i Amàlia Garrigós. En les seues mans i la de la resta de patrons, està el futur de la pilota professional.

«Sóc de la comarca de la Serranía, d'Alcublas, i allí es jugava a llargues. Es va fer un frontó i des de 2003 es va fundar un club de pilota. Ara juguen a galotxa i a frontó a mà. Però, jo no tenia cap vinculació amb la pilota fins que l'any 2001 em van cridar del programa Trinquet de RTVV per a ser la realitzadora. Hi havia un gran grup al programa i amb ell vaig començar a endinsar-me en el món de la pilota, no només des d'una vessant esportiva sino també emocional», explica Civera, que també ha estat cap de producció i subdirectora a LevanteTV.

De fet, eixa experiència als mitjans és un dels motius del seu nomenament com a membre de la Fundació, que a partir de març imposarà un nou model de gestió del món professional. «La pilota no es pot considerar només un esport. És l'únic esport que és bé d'interés cultural. No es poden comparar altres esports a la pilota. Per això, necessita una protecció i els mitjans públics estan obligats a difondre-la. La directora general de la nova televisió valenciana va assegurar al congrés de pilota que hi hauria retransmissions i un programa. També és molt important que la pilota estiga present al bloc dels informatius. No val que eixca el guanyador del l'Individual amb el president de la Generalitat. Cal una presència regular, perquè només així es podran fer mites dels jugadors actuals, que ho valen i poden ser un bon reclam per als espònsors», argumenta Civera.

Eixos ingressos econòmics seran la clau del futur model de gestió. «La pilota no és rendible perquè té sis o set patrocinadors que invertixen en el sous dels jugadors. No es pot patrocinar tot, cal fer un producte que valga la pena patrocinar. És més fàcil que una marca aposte por un jugador, que no en la pilota en general, com a esport», assenyala la periodista valenciana, molt involucrada en la tasca per a que les dones guanyen cada dia més terrenys dins del trinquet.

«La Federació ha fet una gran faena per a l'incorporació de la dona a la pilota. Per primera vegada s'han emés partides femenines en la televisió. Fa quinze anys era tot molt diferent. Les xiques ja fa anys que estan jugant. Falta que hi haja més aficionades i que s'incorporen al trinquet, però això necessita temps, com ha passat en el futbol o el bàsquet. En la comarca de la Marina hi ha pobles que tenen partides de llargues o de palma al carrer tots els dies de festes. Hi ha més dones que homes als carrers i són molt enteses», conclou Civera.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.