Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Fundació i els valors de l'esport

La Fundació i els valors de l'esport

La primera vegada que vaig veure Josep Maria Soriano Bessó va ser en una partida de Galotxa al carrer d´ Alcàsser, a finals dels setanta. Ja estava ficat en l'impuls al cooperativisme des de la seua formació cristiana,- jesuïtes- de respecte al treball i foment de la justícia social. Ja estava compromés amb la defensa del valencianisme actiu, en aquell grup d'Alaquàs que va ser germen de tantes primaveres. Posteriorment va ser el president de Caixa Popular i continuava acudint a les millors partides de pilota, en carrers, frontons i trinquets. Li agradava el sabor del Joc de Carrer, i acudia a totes les finals.

Caixa Popular, des del seu esperit cooperativista, sempre va mantindre la funció social per a la que va ser creada, sense entrar en competències ni apostes que pogueren qüestionar els seus fins socials.

Segurament per això va mantindre el tipus en l'època desbocada de fusions derivades d'incompetències gestores. Hui, és l'única entitat financera plenament valenciana implantada en bona part del territori. Caixa Popular sempre va saber escoltar les veus que li arribaven des dels àmbits promocionals de l'esport valencià. Ha recolzat i recolza a molts clubs d'este esport; gràcies a Caixa Popular s'han consolidat activitats de promoció entre les que destaca la Lliga de Promeses Caixa Popular per la que han passat les grans figures professionals del nostre esport. Tot això és també obra de Josep Maria Soriano.

Dijous passat, els patrons de la nova Fundació de la Pilota Valenciana li van anomenar, per unanimitat, president de la mateixa. Per a molts, una sorpresa, perquè sonaven altres noms de gents també prestigioses i compromeses amb este esport, però que a última hora, amb esperit de renúncia i generositat, van fer un pas arrere. Una vegada coneguda la notícia les reaccions no han pogut ser més positives. Jubilat de les seues tasques de direcció en l'entitat que va ajudar com ningú a fundar i a créixer, Josep Maria Soriano es compromet ara amb l'esport que li captivava de xiquet quan va aconseguir a veure en el carrer major d'Alaquás alguns desafiaments del seu paisà Patilla d´ Alaquás, del que se sentia profundament admirador pel seu joc i per la seua trajectòria cívica.

No fa molt ens deia que des de la Fundació s'ha de prestigiar este esport i aconseguir que les seues figures siguen verdaderament populars, referència i model per a les noves generacions. I eixa referència i eixe model passa per la pròpia formació humanística dels esportistes. Qualsevol pilotari dels què participava en la Lliga Caixa Popular ha sentit les paraules i l'interés del nou president de la Fundació per la marxa dels seus estudis, la seua preocupació per aconseguir de cada un d'ells un home de profit, preparat per a més enllà de la seua opció per l'esport. La seua era una sincera aposta pels millors valors de l'esport. Així és que tots acollim el seu nomenament com una benedicció per a la pilota valenciana.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.