Les fases finals Autonòmiques i de l’Interprovincial dels XXXIX Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana es disputaran al llarg de les pròximes setmanes en tres jornades diferents de competició en la localitat d’Onda, a la província de Castelló. La primera jornada de finals serà aquest mateix divendres 25 de juny, que es disputarà la final interprovincial de la categoria juvenil. La segona jornada serà el divendres 2 de juliol, amb la disputa de les finals d’alevins i cadets. Mentre que, l’última jornada serà el diumenge 4 de juliol amb les finals de les categories de benjamins i infantils.

La Fase Final Interprovincial de Juvenils serà la primera a disputar estes finals, aquest divendres 25 de juny a partir de les 17.30 hores de la vesprada. En aquesta categoria s’enfrontaran el campió provincial de Castelló que és la formació d’Onda, el campió provincial d’Alacant que és l’equip d’Ondara, a més del campió i subcampió de la província de València que són les formacions de Massamagrell i Vinalesa. Aquests quatre equips s’enfrontaran entre si, per la qual cosa disputaran fins a tres partides cadascun d’ells i el millor dels quatre serà el campió interprovincial juvenil.

El quadre d’honor Interprovincial Juvenil de la temporada passada dels JECV d’Escala i Corda per equips va quedar de la següent manera: Onda es va proclamar campió, Petrer va aconseguir la medalla de plata, Xàbia va quedar tercer obtenint la medalla de bronce, mentre que la quarta posició va ser per a Alfàs del Pi. Dels equips que participen enguany, Onda és l’únic que va ser present en les anteriors finals convertint-se en el millor equip de la Comunitat Valenciana, a més enguany té la sort de que jugarà a casa.