Síguenos en redes sociales:

NADAL L'HORTA | Albal apel·la a la responsabilitat per Nadal amb il·lusió

L’alcalde de la localitat, Ramón Marí, anima al veïnat a impregnarse de la «il·lusió necessària en un any plagat d’incertesa»

NADAL L'HORTA | Albal apel·la a la responsabilitat per Nadal amb il·lusióLevante-EMV

Albal va encendre el Nadal de 2020, passat 4 de desembre, redoblant la instal·lació de lluminàries i arribar així a més zones del poble. L’objectiu és, segons paraules del seu alcalde Ramón Marí, «impregnar al veïnat i, especialment als menuts, de la il·lusió necessària en un any que ha estat plagat d’incertesa». La pandèmia ha provocat que les d’enguany, siguen unes festes diferents, per això, el primer edil apel·la a la responsabilitat ciutadana i, des de l’optimisme i positivitat, desitja «un millor any que el que hem passat».

Comerç segur

L’inici de les festes ha anat acompanyat de la força motora de l’Associació de comerciants que, en col·laboració amb l’Ajuntament i desitjosos de salvar l’any i el Nadal, estan desenvolupant la campanya «Comerç segur». Comprar al xicotet comerç este Nadal, no sols serà segur sinó la salvació a un sector que està resistint, amb força, a la crisi sobrevinguda per la covid-19.

Programació anticovid

El municipi ha organitzat una programació anticovid, per este motiu, una de les decisions importants ha estat suspendre la cavalcada de Reis, tot assegurant que ses Majestats d’Orient passaran per Albal a entregar els regals a totes i tots els xiquets que ja tenen la bústia reial instal·lada a la porta de l’Ajuntament per entregar les seues cartes. El Pare Noel també ha confirmat la seua presència a la localitat, el 21 i 22 visitarà els centres escolars acompanyat del seu patge que replegaran els desitjos dels més menuts.

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, en el centre de la imatge.

Nadal creatiu gràcies als menuts

Per a no perdre la tradició de la postal, com cada any, Albal ha organitzat el concurs de dibuix postals nadalenques entre els estudiants de primària. L’exposició de les 335 targetes participants s’ha fet telemàtica, a través del web municipal. 

Els guanyadors d’esta edició han estat, amb el primer premi: Miguel Puchades i María Olmos, Ferrán Avia i Patricia Sara Ghiurca, amb el segon. Un treball creatiu que fa valdre l’alcalde, utilitzant les imatges de les quatre postals per enviar una felicitació al poble, a través de les xarxes socials.

El regidor de Cultura, David Ramón, amb «Enfila L’Agulla».

Cultura lliure de covid

La cultura no ha deixat de fer soroll tot i la covid-19. La biblioteca municipal ha programat un conta-conte telemàtic, Enfila l’Agulla ha encés el tradicional arbre i el betlem, fet a ganxet, al Mercat Municipal. Per la seua part, l’Escola Municipal de Teatre dinfondrà per xarxes, interpretacions amb esperit didàctic per la pandèmia i carregats de bons desitjos. La Societat Joventut Musical, el Grup de Danses la Murta d’Albal, l’Orquestra de Cambra Segon Temps, la Coral Polifònica, han realitzat concerts, interpretacions i actes solidaris i culturals segurs. S’han desenvolupat en diferents escenaris, com ara la Casa de Cultura, l’Església o el pati de centres educatius. La covid-19 no ha apagat la cultura a Albal, però l’ha reinventada, amb el mateix èxit que edicions anteriors.

Des del Departament de Festes s’ha impulsat enguany el Festival de balconades i façanes. Tant la participació com l’exposició ha estat telemàtica, a través de les xarxes socials municipal son s’ha vist l’enginy i gràcies de la població.

Esport nadalenc

Tot i la crisi sanitària, l’esport també rodarà, tot i la suspensió de la multitudinària cursa de Sant Silvestre que tenia lloc el 31 de desembre. Per seguretat, l’acte queda confinat enguany. L’Escola Municipal de patinatge oferirà una exhibició el 22 de desembre, del 28 al 31 de desembre es desenvoluparà un Camps de Karate i el 29 hi haurà torneig de tenis i pàdel.

En nom de l’Ajuntament d’Albal, «molta responsabilitat, bon Nadal i millor any per a que en 2021 tornen els abraços i s’acaben les distàncies».

Guanyadors del concurs de postals nadalenques.

Pulsa para ver más contenido para ti