Cinc membres de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local de València han donat positiu en coronavirus després de participar en un esmorzar entre companys. Aquest brot ha obligat 45 agents més que havien estat en contacte amb algun d'ells, a fer quarantena, una situació que ha provocat que la Prefectura de la Policia Local de València haja enviat una altra circular en la qual recorda als agents que han de ser tan exigents en l'àmbit privat com en el professional.

Segons ha pogut saber Levante-EMV, el contagi es va produir la setmana passada en un esmorzar de cinc companys pertanyents a l'equip UCOS que s'encarrega de vigilar els mercats ambulants. Pel que sembla, en aquell esmorzar, es van contagiar de COVID-19 els cinc i això va obligar, conseqüentment, a posar en marxa el protocol habitual en aquests casos i identificar totes les persones, d'aquesta unitat o d'altres, que hagueren tingut contacte amb algun dels afectats.

Finalment, les persones aïllades i en quarantena en són 45, la qual cosa fa un total de 50 policies locals fora de servei.

Brot de coronavirus en la Policia Local de València

El brot es produeix, segons fonts policials, després que la prefectura del cos haja emés diverses circulars en què s'adverteix de la necessitat de ser igual d'exigents en l'àmbit personal com en el professional. «No és possible que es faça una gran faena mentre s'està de servei i després ens relaxem amb els amics», diuen les fonts.

Fins ara, en la Policia Local de València, que té 1.500 agents en actiu, només hi ha hagut 13 positius confirmats per PCR. I només un d'ells s'ha contagiat en el treball, agreguen les mateixes fonts.