L’equip de la Policia Judicial de Riba-roja de Túria ha recuperat i ha entregat al Servei d’Investigacions Prehistòriques del Museu de Prehistòria de València una peça arqueològica d’origen visigot que s’ha trobat en els voltants d’aquest municipi del Camp de Túria, segons ha informat la Guàrdia Civil. Després d’una valoració per part de la tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament de Riba-roja i de la directora del Museu de Prehistòria de València, s’ha determinat que la peça podria ser d’origen visigot, molt possiblement de l’assentament de València la Vella. Aquesta peça és la part superior d’un cap femení humà coronat, tallat en material ceràmic.

Experts del Museu de Prehistòria de València han fet treballs amb la peça, amb l’objectiu de poder determinar la tipologia, la procedència, la utilitat i l’originalitat d’aquesta, a més de poder considerar que s’incloga en el patrimoni històric espanyol.

La troballa de la peça ha obert als investigadors la possibilitat de dur a terme altres accions en la zona, com un estudi amb metodologia arqueològica del lloc, que podria proporcionar novetats sobre l’entorn social i de les condicions principals de vida que es donaven en l’època. L’equip de la Policia Judicial de Riba-roja ha comunicat la troballa de dues peces més, tallades a mà, que podrien haver format part d’una columna d’una edificació del jaciment de València la Vella.