El confinament perimetral que s’ha imposat als municipis de l’Horta Sud (Alfafar, Benetússer, Llocnou de la Corona, Massanassa i Sedaví) començarà a partir de hui, 7 de gener. La Guàrdia Civil no deixarà entrar, de fora, a l’àrea comercial. De fet, en aquests moments, els ajuntaments organitzen, amb les forces de seguretat, el control dels seus límits.

En la reunió d’ahir, per part de les forces de seguretat, també es va interpretar que el decret no inclou cap excepció, per la qual cosa, en la jornada de hui, s’aplicarà el mateix criteri en tot el terme municipal, tant en el nucli urbà com en els polígons i en les àrees comercials: només podran entrar i eixir les persones que treballen allí i els residents a Alfafar, Benetússer, Llocnou de la Corona, Massanassa i Sedaví. Aquesta és la norma que es portarà a la pràctica, a través de controls, mentre no es reba una ordre contrària d’instàncies superiors que canvie el criteri. Els municipis confinats demanen que Ikea no siga exclosa del tancament perimetral.

Controls de seguretat a l’entrada de la zona comercial

Els cinc municipis de l’Horta Sud de València afectats pel tancament perimetral decretat des d’aquest mateix dijous per la Generalitat davant de l’evolució del coronavirus han acordat que aquest tancament no només afecte el nucli poblacional, sinó també les seues zones industrials i comercials, segons una reunió mantinguda aquest dimecres entre els responsables de les localitats d’Alfafar, Massanassa, Llocnou de la Corona, Benetússer i Sedaví.

En un comunicat conjunt, els alcaldes de les cinc localitats, confinades “per la vinculació de la trama urbanística” amb els anteriors, expliquen les decisions d’una reunió telemàtica conjunta amb les seues respectives policies locals i Guàrdia Civil d’Alfafar per a coordinar l’operatiu amb motiu del tancament, en vigor des d’aquest 7 de gener i durant 14 dies.

Els màxims responsables municipals d’aquestes cinc localitats han fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per a complir amb les restriccions i noves mesures “amb la finalitat de reduir el nivell de contagis i fer front comú a la pandèmia, que està afectant amb més virulència, en aquests moments, els nostres pobles”.