El comissari principal en cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, va convocar ahir una junta de comandaments, en la qual participen els comissaris principals de les huit unitats de districte de la ciutat, per a abordar la incidència de la pandèmia a la ciutat. Per a Herrera, la reunió amb els comandaments policials arribava en un moment “crític” per a la ciutat per l’impacte de la COVID-19.

“La situació és molt greu en tots els barris de la ciutat”, admetia el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, al començament de la junta que va tindre lloc a la Central de la Policia Local. En la reunió, Cano va enumerar la incidència del coronavirus als diferents districtes de València i va assegurar que es treballa “sobre tots els escenaris” possibles.

“L’objectiu és revertir la situació, evitar que vaja a més i complir estrictament les mesures que estan en vigor des del 7 de gener, perquè complint-les, podem evitar que la situació empitjore”, manifestava el responsable de l’àrea de seguretat a la capital del Túria.

Els efectes del fred a València

En la junta de comandaments també es van abordar les temperatures tan baixes que ha registrat la ciutat en els últims dies i l’atenció a les persones sense recursos. Segons es va explicar, la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) ha reforçat aquests dies el treball de la patrulla X-4, especialitzada en l’atenció a persones vulnerables.

A més, des del passat 5 de gener, la Policia Local de València ha atés 104 persones a causa del fred, 23 només anit. Cano va felicitar tota la plantilla per la seua dedicació i per l’esforç en un any que va descriure com “el pitjor de les nostres vides”.