Els reis entregaran dimecres que ve, dia 12, el Premi Cervantes 2020 al poeta Francisco Brines en el seu domicili de la localitat valenciana d’Oliva, a causa del seu delicat estat de salut, segons han informat fonts de la Casa Reial.

La tradicional cerimònia del Premi Cervantes no va poder celebrar-se el passat 23 d’abril al Paranimf de la Universitat d’Alcalá de Henares (Madrid), a causa de l’estat físic de Brines, de 89 anys, raó per la qual va quedar ajornada.

A causa de la pandèmia, Felip i Letícia ja van entregar a Joan Margarit el màxim guardó de les lletres hispàniques, obtingut en 2019, al Palauet Albéniz de Barcelona, en un acte privat i familiar, del qual no es va informar prèviament.

En aquesta ocasió, la Casa Reial sí que l’ha inclòs en l’agenda dels reis, que es desplaçaran fins a la casa de Brines, a la seua localitat natal, juntament amb el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes.

A l’acte també assistiran alguns familiars del poeta i acadèmic valencià, un dels pocs supervivents de la Generació del 50.