La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport proposarà a la comunitat educativa que el dimecres 8 de setembre comence el curs escolar 2021-2022 per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional Bàsica i cicles de grau mitjà i superior d’FP.

En aquesta proposta, les classes del curs 2021-2022 acabaran el divendres 17 de juny de 2022 en ESO, Batxillerat i FP; i el dimarts 21 de juny en el cas d’Infantil i Primària, segons informa la Generalitat.

Quant al calendari de la resta d’ensenyaments, tant l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica, com també el de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat, començaran les classes el dimecres 15 de setembre. En el primer cas, acabaran el curs el 17 de juny i en el segon, el dimecres 22 de juny.

En Formació de Persones Adultes, es proposa l’inici de curs el 20 de setembre i la finalització el 17 de juny. En ensenyaments esportius i artístics de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres 22 de setembre i la finalització el 16 de juny; en les EOI, les classes començaran el dilluns 27 de setembre i acabaran el dilluns 27 de juny.

Vacances de Nadal, Pasqua i festius del calendari escolar 2021/2022

Les vacances de Nadal per al professorat i l’alumnat s’estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 7 de gener, tots dos dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2021-2022 tindrà els següents dies festius autonòmics: el dimarts 12 d’octubre, el dilluns 1 de novembre, el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre, i també el divendres 24 de juny.

Des de la Generalitat recorden que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’ací, cada ajuntament hi afegeix tres dies no lectius locals, així com els festius locals en el cas que un o els dos dies que els toca a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Una vegada es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el calendari escolar del curs 2021-2022, els consells escolars municipals (CEM), que són el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa d’un municipi, o els ajuntaments en el cas dels pobles xicotets que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i dies no lectius locals en cada poble o ciutat.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se retardant un dia la fi del curs o bé acurtant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.