La direcció de Ford Almussafes i els sindicats han acordat, aquest divendres, els termes de l’últim expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que ha plantejat la multinacional per la falta de xips a escala mundial. Afectarà, de manera total o parcial, més de 6.100 treballadors de la planta valenciana, reduirà la producció en 26.000 vehicles i 30.000 motors i suprimirà, almenys fins a octubre, el torn de nit, segons han informat els representants sindicals.

D’aquesta manera, entre juliol i setembre, la planta de fabricació de vehicles pararà set dies, la de motors es detindrà 17 dies i la de mecanitzats, 23. El calendari sobre la distribució d’aquestes jornades de parades encara no s’ha donat a conéixer.

Així mateix, des d’Intersindical confirmen que es mantindrà la suspensió del torn de nit “almenys fins a octubre”, la qual cosa deixa 1.400 persones afectades més per aquesta reducció de la producció. El sindicat estima que entre els dies de parades totals i parcials, el nou ERTO afectarà 6.121 treballadors.