La nadadora espanyola Mireia Belmonte no va poder classificar-se per a la final dels 1.500 lliure, que s'estrena en el programa olímpic femení en aquests Jocs de Tòquio, després de concloure les rondes preliminars en quinzena posició amb un temps de 16:11.68 minuts.

Belmonte, que es va quedar lluny de la seua millor marca (16.05.02) de la temporada, va ser 12 segons més lenta que l'australiana Kish Melverton, que va completar la nòmina de huit finalistes amb un temps de 15:58.96.

En la final la màxima favorita a l'or és l'estatunidenca Katie Ledecky, plusmarquista mundial de la distància, que va aconseguir el millor temps de les semifinals amb una marca de 15:35.35 minuts, nou rècord olímpic.

Belmonte, que diumenge passat va concloure quarta en la final dels 400 estils, tractarà de rescabalar-se dijous que ve en les preliminars dels 800 lliure, l'última prova individual que l'espanyola nadarà a Tòquio.

Tampoc va poder aconseguir passar a la final l'altra espanyola participant, la càntabra Jimena Pérez, que no va poder obtindre el bitllet per a la final, després de concloure la preliminar en dihuitena posició amb un temps de 16:15.99 minuts.

Consulta tots els resultats dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.