Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Planta de Danone a Aldaia.

TRANSPORT

Danone tancarà demà la seua fàbrica de València per la vaga del transport

La multinacional làctia afirma que no pot assegurar-se els subministraments de llet i el repartiment en les seues quatre plantes d’Espanya

La multinacional làctia Danone ha fet públic un comunicat en el qual adverteix d’“una imminent ruptura de subministrament a tot Espanya, a conseqüència de les parades” convocades pels transportistes des de fa més d’una setmana. En aquest sentit, adverteix que haurà de tancar les seues quatre plantes de producció a Espanya (Aldaia, Parets (Barcelona), Tres Cantos (Madrid) i Salas (Astúries)), en les quals compta amb una plantilla de prop de 2.000 treballadors. La fàbrica valenciana té 200 treballadors, ha implantat torns de treball nous i produeix 24 hores al dia els 365 dies a l’any.

De moment, la parada en el transport d’Espanya segueix avant malgrat el paquet de 500 milions d’euros oferit pel Govern. Aquestes ajudes no han acabat d’agradar a les patronals Fenadismer, Fetransa i Feintra, que s’han sumat a la parada indefinida convocada per una plataforma d’autònoms del transport d’Espanya.

Danone adverteix que en el termini màxim de 24 hores es veurà obligada a interrompre de manera temporal la seua activitat tant en les seues quatre plantes a Espanya de productes lactis, com en les tres d’aigua mineral natural. “Si no s’arriba a un acord en les pròximes hores, Danone es veurà obligada a prendre la dràstica decisió d’interrompre el procés de recollida de llet i, a conseqüència d’això, el procés de producció a les seues fàbriques i el posterior trasllat del producte acabat a les cadenes de distribució alimentària”, explica la direcció de Danone.

Pendent de l’acord amb transportistes

Danone ha pres aquesta decisió de parar si no s’arriba a un acord quasi imminent amb els transportistes després d’haver fet “màxims esforços” per a aconseguir mantindre l’activitat dins de la normalitat “en un context difícil i molt tens”. “No obstant això, la inaudita situació d’inestabilitat i l’agreujament de les parades ja estan començant a afectar l’aprovisionament de matèries primeres essencials per a productes com la llet sencera o la nata”, indica la multinacional de capital francés.

La companyia mostra el seu “profund malestar” per la situació i espera que es puguen accelerar les negociacions que du a terme el Govern amb els transportistes per a arribar a un acord “en el mínim termini de temps possible”.

Heineken avisa bars i restaurants

Per la seua banda, Heineken España ha manifestat la seua “gran preocupació” per l’impacte que la parada del transport està ocasionant en les seues operacions i en els negocis dels seus clients d’hostaleria i de superfícies comercials i ha advertit que, si la situació continua així, es veurà impossibilitada a servir els seus productes a superfícies comercials, bars i restaurants, i a aprovisionar-se de matèries primeres, a causa dels “violents” piquets que impedeixen les normals operacions de la companyia.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.