Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les autoritats creuen que l’incendi de Calles es podrà donar per estabilitzat hui

Almenar indica que l’evolució és favorable i només queda ja treballant un mitjà aeri de vigilància

Reunió de coordinació aquest matí

El pronòstic és favorable per a apagar l’incendi forestal de Calles, a la Serrania, que va començar dilluns. Així ho ha confirmat el director general d’Interior de la Conselleria de Justícia, Salva Almenar, que ha participat aquest matí en la reunió de coordinació de les forces i cossos d’extinció en el Lloc de Comandament Avançat de Chelva.

“Les últimes hores ens permeten ser optimistes de cara a la resta del dia”, ha assenyalat. L’última nit, la humitat ha tornat a ser molt alta, per la qual cosa el perímetre ha tingut unes condicions favorables que podrien precedir a l’estabilització de l’incendi. Malgrat tot, Almenar s’ha mostrat prudent perquè el comunicat meteorològic continua sent complex, amb temperatures diürnes elevades i amb possibles tempestes seques de vesprada.

De fet, dels dotze mitjans aeris que sobrevolaven ahir la zona, ja només en queda un i de vigilància, més un altre que està de guàrdia per si es requereix la seua presència en algun focus. D’altra banda, en aquests moments treballen 3 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, tres autobombes, sis dotacions i sis brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers, a més d’una secció de l’UME.

L’incendi forestal originat a Calles ha cremat ja 220 hectàrees, sobretot al llarg de dilluns, ja que dimarts el foc no va avançar gràcies a les tasques d’extinció dels mitjans terrestres i aeris. El foc es va originar dilluns a les 4 de la vesprada a la planta de compostatge del municipi de Calles.

Tampoc les flames es van propagar fins a la Reserva de la Biosfera de l’Alt Túria, que comença a partir del terme municipal de Chelva i destaca per l’alt valor ambiental, ecològic i paisatgístic que té. Va ser declarada zona d’alta protecció en 2019 i afecta set municipis de la Serrania i el Racó d’Ademús, però Calles queda a la frontera.

Compartir el artículo

stats