Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Vinyes afectades pel foc

La Unió de Llauradors estima que l’incendi de Venta del Moro va afectar unes 230 hectàrees de cultiu

La Unió de Llauradors quantifica, en una primera estimació i després de visitar per primera vegada la zona afectada per l’incendi de Venta del Moro, que hi ha unes 230 hectàrees de cultiu danyades, sobretot de vinya, ametlers i olivar. El cereal s’ha lliurat dels efectes del foc, ja que s’havia collit quan es va produir l’incendi.

Aquest incendi es va originar el passat 3 de juliol i va arrasar unes 1.200 hectàrees, la major part forestals. L’organització agrària, davant d’aquests danys, considera que hi ha una sèrie de qüestions que haurien de millorar-se per a aquest i posteriors incendis, que, de manera irremeiable, es produiran i que afectaran principalment muntanya, però també cultius.

En aquesta línia, a més de les mesures existents, la Unió planteja millorar algunes d’aquestes, així com promoure unes altres de noves, per a minimitzar els efectes post-incendi i que sol·licita que s’activen des de la Conselleria d’Agricultura, a la qual ha enviat un escrit dirigit a la consellera, Mireia Mollà.

Entre aquestes propostes, la Unió demana a la Generalitat que destine ajudes directes a les parcel·les que estiguen en zones geogràfiques de perill d’incendi, ja que són el millor tallafoc per a evitar la propagació d’incendis.

De la mateixa manera, la Unió demana que es concedisquen ajudes a les persones propietàries de muntanya privada afectada per un incendi per a fer-ne la neteja posterior.

També sol·licita a la Conselleria d’Agricultura que assumisca la franquícia de l’assegurança agrària corresponent a aquest risc d’incendi i de fauna salvatge. Sobre aquest aspecte de la fauna demana que es facilite, amb la distribució de precintes, la caça en zones post-incendi amb elevada població de fauna salvatge per a evitar més danys en les parcel·les afectades i no afectades per la falta d’aliment per als animals.

L’organització proposa, així mateix, que es faça un seguiment de les parcel·les afectades per un incendi i es compensen les pèrdues de producció en els anys següents al sinistre per poda severa de recuperació o crema definitiva del cultiu.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.