Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Karol G anava a ser una de les artistes del cartell del Diversity Festival a València.

La Fiscalia obri diligències contra el Diversity Festival

Un despatx d'advocats anuncia accions judicials contra promotora i plataformes per a exigir la devolució dels diners de les entrades

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències preprocessals civils a l'empresa organitzadora del Diversity València Festival per apreciar "la possible existència de conductes contràries i en perjudici dels drets dels consumidors".

Així ho assegura la Unió de Consumidors de València, que va presentar una denúncia després que aquest festival, la celebració del qual estava prevista del 21 al 23 de juliol, es cancel·lara a només deu dies, i moltes de les persones que van comprar entrades no hagen rebut el reintegrament dels diners.

La Unió de Consumidors detalla que la Fiscalia ha obert diligències preprocessals civils a la mercantil Merci Entertaiment España SL, com a empresa organitzadora del festival.

En l'escrit dirigit a la Unió de Consumidors, la Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat documentació sobre la identitat de possibles afectats, per la qual cosa el col·lectiu ciutadà ha preparat un formulari a fi de facilitar a les persones afectades per la cancel·lació del festival la comunicació de les seues dades per a traslladar-les a aquest procediment. Tota la informació relativa a aquest procediment es farà a través del web.

Per la seua banda, en el grup de Facebook "Diversity Festival cancelado: Demanda colectiva", que reuneix diversos afectats, s'ha donat a conéixer que un despatx d'advocats -Navarro&Asociados- ha decidit representar-los i iniciar accions penals i, si no n'hi ha, civils contra les diferents plataformes encarregades de la venda d'entrades i contra la promotora de l'esdeveniment.

"Tot el pes de la llei"

L'objectiu principal és "la recuperació dels diners perduts" i que "caiga tot el pes de la llei" sobre les entitats que han fet cas omís de les reclamacions ja presentades, assenyala l'escrit del bufet que recull el grup d'afectats.

En primer lloc, es preveu aconseguir una solució extrajudicial mitjançant l'enviament d'un burofax, tant a les plataformes intermediàries que s'encarregaven de la venda de localitats com a l'organitzadora, Merci Entertaiment España SL, mitjançant el qual se sol·licitarà la devolució de totes les despeses ocasionades en el termini d'una setmana. Si no en fan cas, els advocats acudiran a la via judicial perquè "es depuren les consegüents responsabilitats".

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.