Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Consorci Palància-Belcaire congela la taxa per a 2023

La junta de Govern va aprovar ahir el pressupost de 14 milions per a l’any que ve, amb l’abstenció del PP i l’Ajuntament de Sagunt

Planta de tractament de residus d’Algímia d’Alfara. Levante-EMV

La junta de Govern del Consorci Palància-Belcaire ha aprovat els pressupostos de 2023, amb l’abstenció del grup popular i l’Ajuntament de Sagunt. D’aquesta manera, es dona llum verda al cost dels serveis per a l’any que ve, que supera els 14 milions d’euros.

Segons apunten des del Consorci, aquest organisme ha sigut capaç de reorganitzar un any més els comptes per a evitar un increment de la taxa de valorització i eliminació de residus urbans, malgrat les pujades de preu dels serveis que s’aplicaran segons el contracte en la llum o el combustible.

Així, la taxa continuarà cobrint amb el mateix cost tots els serveis que ofereix el Consorci Palància-Belcaire, que continuen actualitzant-se i creixent, com és el cas de la informatització de la xarxa d’ecoparcs, el tractament diferenciat de residus sòlids urbans (RSU) i de la fracció orgànica selectiva (FOS), així com la producció de compost. En aquest sentit, es posarà també en marxa un ecoparc mòbil nou, que s’ha adquirit amb subvenció de la Generalitat, ampliant la xarxa a nou.

Amb aquests pressupostos aprovats es cobreixen a més tots els costos pendents del seu abonament en anys anteriors, que era un altre dels compromisos, el qual s’ha pogut complir abans del temps establit, la qual cosa ha permés la previsió econòmica per a la compensació dels ecoparcs fixos.

Si més recicles, menys pagues

El Pla zonal de residus C3/V1 ofereix a tots els seus municipis consorciats la targeta verda, que atorga beneficis als usuaris amb descomptes en la taxa, de manera que “si més recicles, menys pagues”. Així, cada vegada que es lliuren residus en l’ecoparc, s’acumula una sèrie de punts que es traduiran en una reducció de la taxa de valorització i eliminació de residus urbans, que arriben fins als 40 euros.

Compartir el artículo

stats