Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Exposició de ceràmica de Manises a Barcelos (Portugal)A. M.

Manises porta la seua ceràmica a Portugal

La mostra “Plats de Manises” s’exhibeix al Museu de Olaria de la ciutat lusitana de Barcelos

Amb el reconeixement internacional de la ceràmica de Manises, arran de la declaració del municipi com a ciutat creativa de la Unesco, una mostra d’aquesta artesania s’exposa al Museu de Olaria de la ciutat portuguesa de Barcelos, on romandrà fins al 21 de març.

A la inauguració de “Plats de Manises” van acudir l’alcalde de Manises, Jesús Borràs Sanchis; el regidor de Turisme, Àngel Mora, i el regidor de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant. Per part de Barcelos, hi van ser presents l’alcalde, Mário Constantino, i la directora del Museu de Olaria, Claudia Milhazes, al costat d’altres membres de la corporació de Barcelos

lsena@epi.es

“Igual que Barcelos, Manises forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, de manera que la similitud entre tots dos territoris no es limita únicament a la distinció i el reconeixement internacional, sinó que s’estén al fet que es troben en la mateixa modalitat de la ciutat creativa —artesania i art popular— i, en aquest camp, compartim una tradició productiva centenària, que és l’art de fer ceràmica”, va manifestar l’alcalde de Barcelos, Mário Constantino.

“Pertànyer a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO ens permet establir vincles amb altres ciutats”

Jesús Borràs . Alcalde de Manises

A causa d’aquesta connexió tan estreta, es donava la circumstància perfecta perquè “Plats de Manises” viatjara fins a Portugal. Una ocasió idònia perquè la història de la localitat valenciana traspasse fronteres, com va manifestar l’alcalde de Manises, Jesús Borrás: “Pertànyer a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO ens permet establir vincles amb altres ciutats i, com en el cas d’aquesta exposició, posar el nom de Manises en el mapa a escala mundial”.

Ceràmica i cuina

Amb aquesta mostra de plats típics de Manises es dona a conéixer la relació entre la cuina local i la senya d’identitat de Manises: la ceràmica, a més de mostrar diferents tècniques ceràmiques traslladades a aquestes peces. De fet, en l’exposició, els plats estan disposats en una taula, amb la qual cosa se’ls dona la ubicació i el context real.

Cada una de les peces va acompanyada del nom i cognoms de l’artesà o artesana que l’ha elaborada amb l’objectiu de destacar la tasca d’aquells que han perpetuat i continuat la tradició centenària de la localitat: Aliarte Cerámica, Arturo Mora, Cerámicas Chenoll, Cerámicas Palanca, Plat y Bol, Pepe Royo, Domanises, Drac Cerámico, Gresnaler, la Botiga de Gema, José Gimeno, Rafael Mora i Art TVS.

Aquesta relació tan pròxima es fa patent en el llibre Plats de Manises: diferents exemplars de la publicació acompanyen l’exposició perquè totes aquelles persones que la visiten es puguen informar del maridatge entre dos elements fonamentals de la ciutat: la gastronomia i la ceràmica.

A més, les persones que visiten la mostra i compartisquen la seua experiència en Instagram publicant una story o una foto/vídeo en el seu perfil i etiquetant el compte d’Instagram de l’Ajuntament de Barcelos i de Manises City of Ceramics, entraran en el sorteig d’un lot de bols que es posarà en marxa el 24 de febrer i finalitzarà el 21 de març. Entre totes les persones participants se sortejaran tres lots de Manises, que s’enviaran a tres guanyadors diferents.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.