L'expedició del València Basket tornava ahir a València procedent de Màlaga, on dissabte queia en les semifinals de la Copa del Rei contra el Reial Madrid (95-76), posposant, una vegada més, el somni de conquistar la segona Copa del Rei després del solitari títol reeixit a Valladolid 98. Els de Mumbrú tornen amb l'aprovat a casa després de superar en quarts de final el Gran Canària, però sucumbir en semifinals contra un Reial Madrid que partia com a clar favorit. Un balanç que deixa un sabor amarg i que focalitza ara tota l'energia taronja en la Lliga i l'Eurolliga.

Després de deixar arrere la Copa del Rei i, per tant, un dels objectius taronja de la temporada, el València Basket afronta una setmana sense competició que servirà per a prendre oxigen de cara a les decisives pròximes setmanes en què es decidirà el futur del conjunt valencià en l'Eurolliga i en la Lliga Endesa.

El parèntesi en la competició motivat per les finestres FIBA donarà un temps de reflexió i anàlisi a Álex Mumbrú i el seu equip. Un merescut descans que arriba en el millor moment per a un equip saturat per l'acumulació de partits. 

Però no tots els jugadors taronja podran descansar esta setmana, ja que tres integrants de la plantilla es concentren hui dilluns amb la selecció absoluta. Es tracta de Víctor Claver, Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui, que han sigut inclosos pel seleccionador Sergio Scariolo en la llista de catorze jugadors convocats per l'equip nacional masculí absolut per a la concentració amb motiu de la primera finestra de classificació per a l'Eurobasket 2025. 

A més, Sergio De Larrea formarà part de la convocatòria, ja que és un dels sis jugadors convidats per a entrenar amb la selecció amb l'objectiu que vagen adquirint experiència.

Claver, Pradilla i López-Arostegui es concentren hui amb Espanya a Saragossa, on el dijous 22 s'enfrontaran contra Letònia (20.00 h), i el diumenge 25 s'enfrontaran contra Bèlgica a Charleroi (17.30 h). La resta de la plantilla va descansar ahir i hui i tornarà als entrenaments demà dimarts. 

El València Basket disposarà així d'una setmana tranquil·la, ja que no tornarà a la competició fins a la setmana que ve. La pròxima cita per als de Mumbrú arribarà en l'Eurolliga, en què el dijous 29 de febrer visitaran la Virtus de Bolonya. En Lliga, ja no jugaran fins al març, quan el diumenge 3 reben el Zunder Palència a la Fonteta. Classificar-se per als play-off de l'Eurolliga, o bé el play-in i acabar la fase regular de la Lliga Endesa tan alt com siga possible per a afrontar amb garanties els play-off, són ara els dos objectius més importants.