Alboraia es prepara, un any més, per a conmemorar el Dia Internacional de la Eliminació de la Violència contra la Dona. La iniciativa del municipi per a aquest 25 de novembre tracta de donar visibilitat i consciència social sobre la violència de gènere menys visible i més utilitzada, en general, per la joventut.

La campanya «No eres tu, sóc jo» llançada a través de la regidoria d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Alboraia visibilitza, a través de diverses accions culturals i socials, el que comunament es coneix com «fer llum de gas» o gaslighting, i tracta sobre els processos de manipulació o abús mental que pateixen les víctimes de maltractaments.

La regidora d’Igualtat, Zeudy Estal, apunta que dins de la programació hi hauran diverses accions culturals al carrer que seran sorpresa. La regidora comenta que «enguany la gent jove del municipi ha volgut participar i donar veu a l’abús psicològic i ens estan ajudant a traure una campanya amb gran impacte i ens ajudarà a visibilitzar i conscienciar sobre aquest problema».

El Consistori ha plantejat diferents activitats, com un curs de defensa personal femenina en línia que realitzarà el club esportiu Ronin Patacona, que va esgotar les places en poques hores. També s’han programat diverses exposicions a la Casa de la Cultura José Peris Aragó: la primera, del 20 al 27 de novembre, sobre l’escriptora valenciana «Carmelina Sánchez Cutillas»; i la següent, «VulvaLove» de Laura Serradilla,que es celebrarà en el mateix edifici, del 23 de novembre al 18 de desembre.

D’altra banda, el 25 de novembre es realitzarà la lectura del manifest institucional contra la violència de gènere, a la Casa de la Cultura, i es donarà pas al lliurament dels premis del concurs de fotografia «Dóna’m una Història». Aquest concurs tracta de mostrar el paper de la dona en la societat, a través d’una fotografia. Qualsevol persona de 12 a 30 anys pot participar, fins al 15 de novembre, en qualsevol de les dos categories. Les bases del concurs estan en la web municipal de l’Ajuntament i en el instagram de la regidoria de Joventut @alboraiajove.