Davant el pròxim Congrés Autonòmic del PPCV, parlem clar i ras: el Partit Popular de la CV és el valencianisme polític a la nostra terra. Front unes opcions que es reclamen úniques defensores i representants del moviment valencianista, totes elles ingressades a la UVI, minoritzades, desnortades, en constant crisis d'incoherència ideològica, en constants enfrontaments interns per personalismes fatus, i sense capacitat de reacció i d'aconseguir representació política pròpia, el PP és cada volta més CV, més partit valencià per a tota la Comunitat Valenciana.

Toca ja superar estes formacions regionalistes que es presenten com a únic referent del valencianisme tricolor i com a únics projectes salvadors de la pàtria. Unes opcions que potser en passades èpoques representaren una concepció sentimental que va ser necessària per demostrar l'existència d'una consciència de valencianitat no basada en la uniformitat amb Catalunya, però que davant l'indiscutible gir valencianista del PPCV, queden totalment buides de contingut. Unes opcions definides per la mediocritat de persones i lideratges, amb una realitat de crisis interna constant, ancorades en el passat i encabotant-se en ressucitar vells fantasmes o fent de la reclamació pataleta sense dades ni arguments. És apostar pel fracàs valencià. I això alguns porten dècades fent-ho…

El projecte valencià de govern encapçalat pel President Fabra representa l'autèntic poder polític de la Comunitat Valenciana tant davant el govern central com la UE, i sobretot aposta per la recuperació de l'orgull de la nostra valencianitat i la confiança de les nostres possibilitats com a societat moderna i vertebrada. A més l'actual PPCV s'ha configurat com l'opció pròpia, forta i defensora dels interessos dels valencians, ja que ha vehiculat la justa reivindicació valencianista i l'ha fet realitat, com mai s'havia aconseguit. És el valencianisme dels fets, de la gestió real i pròxima als ciutadans, de la política en clau valenciana útil i realitzable. La millor opció valencianista defensora dels interessos del poble valencià. A hores d'ara és el partit valencià que millor garantix la defensa de la nostra personalitat i el nostre autogovern, fugint del fals victimisme que a soles amaga una indecent passivitat.

Cap a la consolidació del corpus autonomista i valencianista és on s'ha de dirigir el PPCV. Temes com l´exigència d´un finançament just per a la nostra terra, la reforma del Senat per que esdevinga una vertadera càmera territorial o l'aposta per la presència de les CC. AA. davant els fòrums europeus que tracten de matèries competencials de les pròpies autonomies són elements principals per a dotar de rigor ideològic al projecte. El vot valencianista és el vot popular. Un vot centrista i humanista, profundament valencianista i autonomista, defensor de la Constitució i l'Estatut. Per què ja toca fer política en majúscules, som el valencianisme polític i volem una Comunitat per a tots.