Ens trobem quasi a meitat de legislatura, una legislatura que a l'igual que les anteriors, ha estat marcada , entre altres elements, per un discurs populista i autoritari, amb una gestió dirigida per actuacions especulatives i insostenibles. Des de Valencians pel Canvi considerem que es possible, i més que desitjable, un canvi de rumb, apostant per una amplia participació democràtica, per un urbanisme amb rostre humà o sostenible, com ciutadania dialogant, culta i que estima la seua identitat.

Per primera vegada, gràcies al vots, a més del govern de dretes del PP, al consistori de València hi ha una oposició que representa allò que hi ha de més significatiu a la societat, puix es pot dir que totes les sensibilitats situades al camp de l´esquerra, l´ecologisme i el valencianisme estan presents. Així, doncs, tres grups municipals seuen a l´ hemicicle, representant l´oposició plural i per tant, d´una o altra forma, ens poden oferir expectatives o alternatives de canvi.

Valencians pel Canvi, entitat cívica independent, compromesa, però, amb el progrés i la identitat valencians, ha considerat oportú encetar un debat pendent que tenim la ciutadania i les forces polítiques envers el final de l´era de Rita Barberà, debat que ens pot presentar alternatives de contingut a tots els àmbits de la política municipal. S'hi tracta de concretar propostes àmpliament debatudes i meditades, d´arreplegar opinions o aportacions diverses tenint-ne en compte la pluralitat i les realitats d´una ciutat que als darrers anys ha sofert moltes transformacions.

Així, doncs, el proper 10 d´ abril, al Col·legi Major Rector Peset, nom que ens recorda l´exemple d´aquest metge, universitari i polític republicà, que concilià en un altre moment opcions diverses i fou víctima de la repressió, hem convocat una taula redona per encetar aquest debat necessari sobre com fer possible el final de l´era Rita Barberà.

Volem obrir o encetar un debat, una perspectiva de governança participativa i democràtica, de desenvolupament urbà sostenible i, d´ una ciutat pels ciutadans i les ciutadanes, en la qual el sentiment de ser valencià es base en el diàleg i no en la irracionalitat. A la fi es tracta d´ avançar dialogant, la qual cosa, ben segur, farem escoltant als tres portaveus de l´oposició, així com a la professora Josepa Cucó, i, si ens en ve de gust, expressar-nos.