Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L´interés de carlet per recuperar la seua grandesa

Carlet ha invertit 250.000 euros en la compra del trinquet que es va inaugurar el 15 d´agost de 1947 amb una partida que va enfrontar a les figures de l´època: Quart i Mora contra Juliet d´Alginet i Mellat. Fins a la inauguració d´un trinquet, Carlet disfrutava amb el millor equip de joc de carrer que s´havia conegut: Roget, Albalat i Patet; invencibles. Amb els anys, aquell recinte es va convertir en una vertadera fàbrica de grans jugadors. Una llarga llista en què és impossible oblidar-se de la família dels Suret; de la dels Xatet, i la dels Perele. La Fira de Carlet, durant les festes patronals de primers de setembre, abarrotava les seues grades. En aquella setmana era obligada la presència en dos vesprades de Genovés i Eusebio. El primer, acompanyat del seu germà, mentres que Eusebio solia fer-ho amb Xatet II i Machí.

Fa més de vint anys que es van tancar les portes d'un trinquet que havia entrat en clara decadència sotmés a la competència d´altres millor preparats com els de Guadassuar o Alginet. Però l´afició estava ací, latent, disposada a manifestar-se en quant algú liderara el projecte. I eixe líder té el nom de Jaume Ferrer Ricart, «Perele I», fill de pilotari, campió nacional amb Pigat II i Sarasol II l´any 1987 i campió l´any 1994, amb la forma del Circuit Bancaixa, amb Oltra i el seu germà Perele II, en la inoblidable final del 13 de març en Pelayo, contra el trio de Pigat, Xatet II i Pepet. Aquella final va tindre tres fills del poble de Carlet xafant les lloses de la catedral. Eixe líder, dirigix l´escola de pilota, amb una mitjana de quaranta alumnes que han d´entrenar en el minitrinquet de l´institut. «Allí ens apanyem», comenta el monitor.

Jaume, que va jugar a futbol en el Mestalla i arribá a la selección espanyola sub-18, té clar que els alumnes necessiten competir i ho fan en les categories inferiors de les competicions autonòmiques de clubs de raspall i de galotxa, en el trofeu El Corte Inglés. És sorprenent que han de jugar totes les partides programades fora del poble, a casa del rival. «Volem jugar i mentres no disposem de trinquet, que està en fase de remodelació, hem de fer-ho d´eixa forma. El club d'Alfarp està col·laborant molt», diu. Jaume, empleat com a tècnic de manteniment en el Club de Tenis de l´Alcudia, aclarix que es troba molt a gust treballant com a monitor amb «els nous governants de Carlet, que tenen una sensibilitat especial cap al nostre esport. El regidor d´esport Ramón Bernardo Boronat, de Compromís, sap escoltar i recolzar», afirma l´expilotari professional.

La rehabilitació del trinquet es farà en fases. Es vol cobrir i dotar d´il·luminació. La inversió és important i s´espera que en tres o quatre anys puga estar finalitzada. «Carlet és un poble amb molta afició i tornarà a donar grans jugadors», afirma un il·lusionat Jaume, en el que s´amuntonen els records de desafiaments junt amb El Genovés o contra ell. «Em vaig retirar als trenta anys, per culpa d'una lesió en el muscle de la què no em vaig recuperar satisfactòriament, Ja no podia estar en l'elit i vaig decidir deixar-ho. Però va ser una etapa inolvidable» conclou una de les grans figures que va donar la pedrera de Carlet.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.