Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Big bang, sang

Quines coses. M´ha pegat per l´Smart TV i el random de Youtube. Nostàlgia fílmica i serial, serà que tinc. Perquè he estat visualitzant trossos de vídeo com Sensación de vivir o Médico de Familia. Coentor de la bona, en el primer capítol de Brandon i Brenda. Curiós, vore´l ara. La producció d´Emilio Aragón - histriònica, sobreactuada, amb publicitat gens subliminal- també ha sigut graciós rescatar-la. Sovint m´assentava a vore sèries d´estes amb el meus germans. Bo, sobretot véiem sense treva Arale i Bola de Drac.

Però tornant al metge famós: l´estètica argumental dels ´90 ben bé podríem aplicar-nos-la ara -no sols la moda-. Maltractaments, desigualtat, classisme... Precisament, ha sigut la setmana internacional de la família, també la d´anar en contra de l´homofòbia, la transfòbia y la bifòbia. Mai s´incideix prou en què cal respectar que hi ha més tipus de persones, grups i clans que manar a fer. Tot i això, no m´agrada quan s´aprofiten temes delicats per a promoure el propi interès.

«La familia, la que cada uno debe formar, es el pilar más importante de nuestra sociedad, el principal apoyo emocional, social y económico. Sois y seréis siempre una prioridad para el Gobierno». Ha tuitat Dolors Montserrat. De veres? Costa no desconfiar, amb tanta incoherència i pinkwashing d´uns i altres, d´ací i d´allà. No ho dic jo, ho diu l´actualitat. Parla per sí sola: no només de bones intencions i màrqueting es manté la família de famílies. Perquè al remat, això som. Tots venim nuets i acabarem en el mateix clot. Però no escarmentem. Vots i bots. Almenys, també existix la família que triem. Per cert, diuen que els bebès elegim els pares abans de nàixer. Serà..? Costa d´acceptar quan llegim barrabassades. Com la d´un matrimoni estatunidenc amb 10 fills que han sigut descoberts torturant-los sàdicament a la seua pròpia llar. L´entorn familiar ha de ser un espai afectuós i segur per al desenvolupament. I després, gent buscant tindre nanos per estimar-los i cuidar-los i no ho assolixen.

En fi. Ja no renyim tant pel comandament perquè la diversitat consumista es divideix en dispositius. Mentrestant, altres baralles hauríem de mirar. Pim, pam. Big bang. Theory? Estels, gens, sang. Constel·lacions, ascendents, descendents, sistemes, i l´espai sideral. Tan obert, allà dalt... i baix-com deia Carl Sagan- matant-se per la fracció d´un punt. O és més complicat? Potser. Però quina merda punjada en un pal, la Terra, de lluny. Henry Miller deia: «fins que no acceptem el fet que la vida mateixa es funda en el misteri, no aprendrem res». Apropant, volent... creixem.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.