Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Data de caducitat

Els feminismes, ara, arriben a casa dins del carro de la compra. Així, una coneguda empresa del sector alimentari no s'ho ha pensat dues vegades i ha apostat per regalar perspectiva de gènere amb bosses de tela impresa de relat igualitari, on proposa a la clientela fer un repàs del seu dia a dia a l'hora de repartir les tasques domèstiques, i també el contingut de la cistella. L'espectre olfactiu per als negocis s'amplia i té un nou registre: la ideologia feminista, que ara també ven. Per això, els serveis de màrqueting d'algunes empreses, atentes a la realitat social, han comprat algunes de les demandes del passat 8 de març, ordenades en aquella bosseta. La desitjada conciliació casa-treball passa inexcusablement per mantenir una actitud corresponsable pertot arreu, sense la qual no hi haurà manera d'avançar i ara, a més, cotitza en borsa i en bossa.

Aquestes empreses, freqüentades per més consumidores que consumidors, han vist amb interés l'economia feminista i, així, el món dels negocis, fent l'ull viu, comença a abandonar estereotips masclistes i a parlar de persones, perquè a més de vendre, aquest canvi de perspectiva fa una societat més justa i, segurament, més rendible.

Les empresàries i els empresaris hauran d'adaptar també el seu discurs al nou producte que ara venen, fer-nos bones ofertes lingüístiques inclusives, aprofitar bé les campanyes sense estereotips, com ara la de Nadal, saber prioritzar estratègicament les imatges no excloents i respectuoses i, sobretot, contar-ho ben contat davant del públic. El moment de ridiculitzar les dones i el llenguatge inclusiu que ens anomena de manera explícita ja ha passat, ara toca saber usar-lo bé perquè, entre d'altres coses, aquest producte natural, sense conservants ni colorants, tampoc no té data de caducitat.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.