Celebrem el Nou d’Octubre del retrobament, amb molta il·lusió i molta prudència. Enguany els valencians i les valencianes commemorem el nostre dia gran tenint molt presents a les víctimes de la pandèmia i a totes les persones que han patit les conseqüències socials, econòmiques i emocionals d’esta crisi. Tornem als carrers amb responsabilitat, posant en valor l’esforç col·lectiu que hem fet com a poble per superar un dels moments més difícils de la nostra història recent. Som un exemple de solidaritat, de constància i d’unitat.

Amb l’emoció de tots els anys i amb l’esperança intacta, la nostra Senyera torna a recórrer els carrers de València acompanyada per la processó cívica i amb ella torna l’agermanament del poble valencià, amb l’ofrena al Rei Jaume I i la reivindicació d’una manera de ser i d’entendre la vida arrelada a la terra i als costums. Les valencianes i els valencians hem demostrat durant este temps de pandèmia que la nostra capacitat per col·laborar i fer-nos costat ens enforteix i ens reafirma com a poble.

L’experiència i l’aprenentatge d’este temps ens ajudaran a fer front als importants desafiaments que encara tenim per davant. La pandèmia ha provocat un canvi de paradigma i de prioritats que l’emergència climàtica ens exigeix mantindre. Tindre un entorn emocional i físic amable és molt important per a totes les persones, així com disposar de tots els servicis necessaris a prop de casa, per això, treballem per enfortir la València dels barris i els pobles. Necessitem conservar i augmentar la infraestructura verda, tindre més zones enjardinades i dignificar l’espai públic que compartim. També hem d’estendre mobilitat sostenible a tota la ciutat, completant la xarxa de carrils-bici i exigint una aposta ferma i real pel desenvolupament d’una xarxa de transport públic que connecte l’àrea metropolitana amb la ciutat i això inclou, evidentment, un sistema de rodalies digne. Hem adquirit el compromís d’aconseguir que València siga un ciutat climàticament neutra i saludable, el referent mediterrani de la sostenibilitat, i per a això cal que posem en valor allò que ens fa únics al món: el nostre Parc Natural de l’Albufera, les nostres platges, l’horta i un patrimoni cultural i arquitectònic que defensem amb estima i orgull.

I per construir la València que ens mereixem, necessitem un finançament just i inversions dignes. Les valencianes i els valencians tenim la responsabilitat i l’obligació d’alçar-nos per demanar allò que ens correspon. No volem ser, ni som, més que ningú, però tampoc menys. Volem allò que és just i per aconseguir-ho ens cal un gran pacte social on entitats, ciutadania i administracions exigim una solució eficaç i definitiva a l’infrafinançament que patim des de sempre.

Amb la voluntat de reivindicar i d’avançar, este Nou d’Octubre, el de la reconstrucció i el retrobament, tornem a renovar el nostre compromís amb la València del present i del futur, una ciutat oberta on qualsevol es puga sentir com a casa, una ciutat que serà Capital del Disseny al 2022 i que treballa per ser la Capital Verda Europea al 2024. Celebrem que som un gran poble, capaç d’afrontar grans reptes, un poble únic al món. Visca València i feliç Nou d’Octubre!