Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Caputxins

FALLES I CARRERS D’ALZIRA

Caputxins

En la confluència dels carrers Onda i Hospital, davant mateixa del temple de l’Encarnació, planta el seu monument des de l’any 1944 la Comissió de la Falla Caputxins, fundada l’any anterior. El nom de la falla prové del barri del mateix nom –també conegut com de l’Hospital– d’on procedix la comissió fallera. Quan arriben les Falles la comissió celebra la coneguda porcà popular que ha arrelat amb molt d’èxit dels actes oficials programats per la falla.

Els germans de l’Orde Caputxí atengueren des d’un primer moment el convent de l’Encarnació que fou fundat l’any 1602. El convent era menut i fou abandonat amb la desamortització de 1835. El cenobi passà a ser propietat de l’Estat que el cedí en 1836 al municipi per a que es translladara al mateix l’Hospital de Santa Llúcia –ubicat fins a eixe moment a intramurs en l’interior de la Vila– cosa que es dugué a efecte l’any 1845 ocupant part de l’antic convent dels caputxins. Una altra part del recinte conventual ja es trobava ocupat pel temple de l’Encarnació –construït entre 1766 i 1772– el qual fou respectat com església fins a l’any 1954 en que fou erigida parròquia mantenint la denominació de l’Encarnació. Finalment, l’Hospital Municipal de Santa Llucía establit ací i dependent de l’Ajuntament d’Alzira, fou transferit en 1994 a la Generalitat. L’hospital deixà de prestar la seua labor el 31 de desembre de 1998 amb l’obertura de l’Hospital Universitari de la Ribera que es construí a la partida rural de Tisneres.

Un carrer del barri també porta el nom dels Caputxins. Desconeixem amb exactitud la data de l’acord municipal quan es donà el nom a este carrer, però cal indicar que en els padrons municipals d’habitants figura per primera vegada l’any 1880. En plena Guerra Civil espanyola i en un context revolucionari, el carrer portà el nom de Lenin entre 1937 i 1939.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.