Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Refugi dels Àngels de Sueca

Tribuna

El Refugi dels Àngels de Sueca

Senc molt el malestar generat per este tipus de notícies i que, per la forma d´exposar les coses, duen a confusions als veïns i veïnes que no coneixen el que es parla i que m’agradaria explicar. No vaig entrar en política per a descontentar a la gent, sino per a estar al seu servei. Servei que dia a dia es manifesta en una atenció de tu a tu amb els veïns i veïnes. Atencions que ens duen a personar-nos al lloc per a comprendre el malestar que es genera en una barriada, ja siga un forat en la calçada, un taulell enfonsat o un soroll provocat per alguna maquinaria.

De vegades, després de posar tota la bona voluntat del món, molta gent creu que actuem en doble sentit o afavorint amics o familiars. Em pregunte com poden malinterpretar algunes decisions que venen forçades per veïns que, amb tota la seua legitimitat, posen una denuncia davant l’ajuntament. Es deu de fer cas, no? Tinguen raó o no, en principi.

En el cas del Refugi dels Àngels, la denúncia veïnal obliga a aplicar la normativa a la que deu ajustarse l’activitat, que deuria d’haver-se fet des de fa més de dos anys. Segons l’informe de l’arquitecte municipal, esta activitat no s’ajusta a l’ubicació, en concret, la placeta dels Foressos. Estem parlant d’actes que són reglats i que, per molt que vullgam políticament mantindre el refugi on està, normativament no pot ser. Pot pareixer injust, pero són actes reglats i els tenim que respectar, vullgam o no. Està traient-se de context i no ho entenc.

Ningú posa en dubte la extraordinària tasca que desenvolupa la protectora. Els seus voluntaris o voluntàries treballen de valent dia a dia; el problema apareix perquè no és el lloc idoni per a conviure els veïns i veïnes de la zona amb un número tan elevat d’animalets. L’ajuntament no tanca el recinte, el que li diu a la protectora és que no pot exercir este tipus d’activitat en el centre del poble pel número elevat d’animals que conté el mateix.

Molt s’ha debatut per a poder enquadrar esta activitat dins del casc urbà. És entendible que no es poden tindre més de 60 gats, gossos, pollastres, ànecs i demés dins d’un local d’uns 60,00 m2 inclòs dins d’una finca en ple casc urbà. El técnic aixina ho ha establit i davant un informe d’un tècnic que reflexa la normativa vigent no podem fer res.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.