Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Innovació en les aules

Campions i campiones de la Biologia i la Geologia

El jove Joan escrivà Font de l´IEs Maria Enriquez de Gandia guanya la medalla d´or en les fases estatals d´ambdós olimpíades i viatjarà a Iran i a Tailàndia

Campions i campiones de la Biologia i la Geologia

La Sala Charles Darwin de l´Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València (UV) va acollir el passat divendres l´acte de lliurament de premis de la XV Olimpíada de Biologia i de la IX Olimpíada de Geologia. La UV concedeix a qui guanye una ajuda per a l´estudi per valor de 1.000 euros. Esta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que aquesta persona s´haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València. L´acte estigué presidit per la nova rectora, Mavi Mestre.

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XV Olimpíada de Biologia i la IX Olimpíada de Geologia amb l´objectiu fonamental d´estimular l´estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l´esforç i l´excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l´ensenyament secundari i la universitat.

En esta quinzena edició de l´Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi van participar 316 alumnes de Biologia de 2n de Batxillerat de centres públics i privats. L´examen es va realitzar el simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d´Alacant, Universitat Jaume I i l´UV. En total, hi van participar 558 alumnes.

Tres dels 10 campions i campiones, Joan Escrivà Font (IES Maria Enríquez de Gandia), Irene Máñez Castelló (Col·legi l´Encarnació de Sueca) i Cristina Vidal Verdú (IES Gregori Maians d´Oliva) van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la XIII Olimpíada Espanyola de Biologia, que va tindre lloc a la Facultat de Ciències de la Universitat d´Extremadura (Uex) la setmana passada.

Així mateix, es va celebrar a la Facultat de Biologia la novena edició de l´Olimpíada de Geologia. S´hi van presentar 188 alumnes de primer i segon de Batxillerat de centres públics i privats de la província de València. L´estudiantat guanyador de l´Olimpíada de Geologia és el següent: Joan Escrivà Font, de l´IES María Enriquez de Gandia; Víctor Albiñana Martínez, de l´IES Benicalap deValència i Isabel Escrig Huertas, de l´IES Clot del Moro de Sagunt.

Doble campió estatal

L´estudiant Joan Escrivà Font, guanyador de les fases locals de l´Olimpíada de Biologia i de l´Olimpíada de Geologia, va obtindre, a més, la medalla d´or en les fases nacionals de ambdues olimpíades. Per aquest motiu participarà en la fase internacional de l´Olimpíada de Biologia que es farà a Teheran (Iran) del 15 al 22 de juliol i, també, en la fase internacional de l´Olimpíada de Geologia que es farà a Kanchanaburi (Tailàndia) del 8 al 17 d´agost.

Compartir el artículo

stats