RTVV tanca impulsada per una decisió de polítics irresponsables. S´acaba la possibilitat de veure les nostres tradicions a la televisió i de poder escoltar-la amb la nostra llengua. I no és sols la pèrdua d´una part de la nostra identitat i autogovern, és una pèrdua majúscula per al funcionament de la democràcia (ja per si dilapidada) a la nostra terra.

És cert que calian reformes molt profundes al funcionament actual, però es tanca la única possibilitat de tindre una RTVV al servei dels valencians amb una gestió decent dels dirigents que s´asseuen a les Corts i que componen el Consell. Ara passem directament a mans privades per a poder informar-nos a la nostra terra. Passem de les pressions dels lobbies per fer-se amb el funcionament de la televisió pública dels valencians, a mans d´ells mateixos. I ja sabem quina és la relació del món privat amb la neutralitat: d´inversa proporcionalitat.

Una televisió pública a un sistema democràtic, siga on siga, és essencial. No sols suposa un atac a la democràcia el tancament de mitjans de comunicació a Venezuela o Grècia, també passa el mateix si ho fem a casa nostra. Suposa despreciar i lapidar la nostra dignitat i cultura. No permetem el tancament de RTVV. Davant un punt d´inflexió com aquest hem d´aixecar-nos i dir ben clar que volem mitjans de comunicació públics i en valencià, superant deficiències passades i caminant cap a una televisió més valenciana, dels valencians, representativa, democràtica i plural.