Ens han fet creure que la societat s´està construint arran de joves que no volen treballar, no volen estudiar i, per sobre de tot, no els interessa la política. A mi, particularment, em fa especial gràcia quan es redueix la participació política única i exclusivament a les eleccions, què no hi ha altres formes de participació?

Els joves del segle XXI, eixos que van propiciar el sorgiment de determinats moviments polítics i socials vora l´any 2011, eixos que han contribuït en gran mesura a alterar l´ordre del sistema de partits espanyol -i el valencià ni et conte- eixos que cursen estudis universitaris en major mesura que les generacions precedents i es munten sindicats i/o associacions d´estudiants del no res... Eixos que s´empoderen de les noves tecnologies per a participar políticament. Eixos als que se´ls demana dos graus, tres màsters, un doctorat i 3 idiomes per a poder treballar i als que, després de tot, se´ls qüestiona que no tinguen experiència en el camp laboral quan arriben als 30 anys.

Tenim un perfil de joves diferents a generacions anteriors: estudien, treballen i, a la seua manera, s´impliquen en política. Cuidem d´ells. No els diguen que si amb 30 anys no han treballat és perquè no han volgut, donem-los la oportunitat de ser i deixem-los ser. Idoia Arreaza Aguilera. València.