L´editorial de Levante-EMV de 13-08-2017, sobre el valencià, expressa una equidistància impossible que crea confusió. Els que porten confrontació, i ho diuen, que van utilitzar-ho com a punta de llança, és el PP. Un PP que en 20 anys de govern ha aconseguit frenar la seua implantació, fins a suprimir línies, sense respectar el dret de milers d´alumnes d´un ensenyament en valencià. La fi del PP és fer llanguir la llengua, per a reduir-la a un mer folclore.

La Llei d'Ús i ensenyament del valencià de 1983, llei de mínims, pretenia la normalització de la nostra llengua, i hui es constata el seu fracàs. Únicament la immersió pot garantir la normalitat lingüística. El bilingüisme real. No podem permetre una societat dual o castellana. La immersió ha demostrat que no suposa cap trauma per als pares de parla castellana, ni per als seus fills. La Generalitat ha de garantir que tots els estudiants, en qualsevol comarca, puguen estudiar en valencià.

A més, tots els funcionaris i empleats públics que treballen al País Valencià han de ser bilingües, sense que et puguen instar a parlar o traduir al castellà, ni supose insults i menyspreus, o motius per a detenir-te. Un exemple és Suïssa, que té 4 llengües oficials, on és obligatori ser bilingües. Joan Martí i Serra. València