18 de noviembre de 2015
18.11.2015
El món de la FAPA

FAPA trasllada a Educació els dubtes que ha generat la Xarxa Llibres a les AMPA

Les ajudes es gestionaran de manera individualitzada per a l´alumnat empadronat en les localitats que ho sol·liciten

18.11.2015 | 13:12

Arran dels dubtes que ha generat entre les AMPA la implantació del programa Xarxa Llibres, d´ajudes per a la compra de material escolar, els i les representants de FAPA-Castelló s´han reunit, junt amb les federacions d´altres províncies del País Valencià, amb la Conselleria d´Educació. L´objectiu de la trobada ha sigut donar solució als problemes i dubtes que ha suscitat la gestió del projecte.

Segons ha explicat la conselleria el programa Xarxa Llibres s´estructura en diferents fases. De moment, ens trobem en la fase zero, que finalitza el divendres 20 de novembre i consisteix a recollir les sol·licituds de participació dels municipis, ja que la incorporació al programa és de caràcter voluntari. Un cop presentades les sol·licituds, la conselleria aprovarà la participació en el projecte i farà públic el llistat de les localitats que hi participen. Tot seguit, es donarà pas a la primera fase on es dotarà als municipis participants d´un programa informàtic, connectat amb el programa ÌTACA dels centres educatius, que els permetrà contrastar les dades de l´alumnat per a la gestió de les ajudes, ja que aquestes s´hauran de presentar en l´ajuntament on estiga empadronat l´alumne o alumna sol·licitant. És per això, també que cada localitat habilitarà una oficina especial per atendre a les famílies sol·licitants i gestionar la documentació pertinent per facilitar l´accés a les ajudes.

Seran els mateixos ajuntaments els que establisquen un període de presentació de les sol·licituds i, a banda de la documentació requerida pel Consell, també podran requerir informació complementària. No obstant això, Educació a ha afirmat que intentarà que siga un procés homogeni per a tots els municipis.

Documentació per sol·licitar les ajudes
En el cas dels centres d´Educació Especial, els CAES, i les famílies en condicions socioeconòmiques desfavorables, seran els centres els que tramiten directament les ajudes. Però, la resta d´alumnat haurà de justificar la compra de material. Per accedir a les ajudes, les famílies hauran de presentar, a l´ajuntament on estiga empadronat l´alumne beneficiari, el formulari de sol·licitud on s´haurà d´incloure el NIA (que és el número que s´assigna a cada alumne en el moment de la matrícula i en el que està registrat al programa ÌTACA) i el codi de centre.

Les famílies que desconeguen el NIA dels seus fills hauran de demanar-lo al seu centre. Així mateix, cal destacar que la Conselleria ha afirmat que el formulari de sol·licitud no estarà disponible fins a l´1 de desembre, que és quan els ajuntaments començaran a gestionar la documentació. El formulari es podrà emplenar electrònicament o bé, imprimir i emplenar-lo manualment per després lliurar-lo a l´ajuntament. A la sol·licitud s´haurà d´adjuntar una factura original, un duplicat o còpia compulsada, on es detallen els productes adquirits i el preu per justificar la compra de material.

Aquest document, es preferible que estiga a nom de l´alumne o alumna, pare, mare o tutor i ha d´incloure el CIF dels proveïdors i el número de factura.

Justificació compra conjunta de material
Les AMPA que hagen realitzat la compra conjunta del material escolar també hauran de justificar la compra de manera individualitzada. Per a aquests casos l´AMPA haurà d´emplenar un model de justificació individualitzada que s´haurà d´expedir a cada alumne o alumna que haja participat de la compra conjunta. Aquest model justificatiu està disponible a la web de la Conselleria d´Educació i ha d´incloure, el nom i codi del centre educatiu, les dades del alumne i NIA, a més del detall de material curricular adquirit per cadascú, així com també les dades del proveïdor i número de factura.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


anteriorsiguiente

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 
Enlaces recomendados: Premios Cine